Arkkitehtuuria Espan kesässä: Miten suunnitella Smart City?

Artikkelikuva: Arkkitehtuuria Espan kesässä: Miten suunnitella Smart City?
Fiksu Kalasatama on mukana Arkkitehtuuria Espan kesässä -tapahtumassa 11.6.-13.9.201519. elokuuta Re-Creation -paviljonkien luona klo 13 järjestettävässä työpajassa pohditaan, miten suunnitella Smart City. Tilaisuudessa testataan uudenlaista korttipeliä Smart Cityn suunnitteluun ja kerrotaan Kalasatamaan tulevista älykkäistä suunnitteluratkaisuista. Tervetuloa!
 
Kahdesta puisesta tilarakenteesta muodostuva arkkitehti Anssi Lassilan installaatio “Re-Creation. The Resilience of Architecture” on esillä koko kesän 2015 Esplanadin puistossa Helsingissä. Re-Creation-näyttelyn yhteydessä järjestettävä “Arkkitehtuuria Espan kesässä” kutsuu yleisöä pysähtymään arkkitehtuuria ja kaupunkia koskevien aiheiden pariin näyttelypaikalla ja lähiympäristössä. http://recreation.fi
 
Fiksu Kalasatama: Älykkään kaupunkikehityksen mallialue
 
Helsingin Kalasatamaan nousee parhaillaan uusi työpaikka- ja asuinalue, jossa kokeillaan uudenlaista älykästä kaupunkikehitystä. Fiksu Kalasatama on älykkään kaupunkirakentamisen mallialue, Helsingin Smart City -kaupunginosa. Aluetta kehitetään joustavasti ja kokeilujen kautta, yhdessä asukkaiden, yritysten, kaupungin ja muiden toimijoiden kanssa.
 
Tavoitteena on luoda niin resurssiviisas kaupunginosa, että se säästää asukkaille tunnin omaa aikaa päivässä. Samalla syntyy uusia kaupunkipalveluita ja innovaatioita sekä mahdollistetaan uutta liiketoimintaa. ICT-teknologia sekä avoin data tukevat palveluiden syntymistä.
 
Forum Virium Helsinki on Fiksu Kalasatama -hankkeen toteuttaja. Hanke on osa Helsingin kaupungin 6Aika Avoimet Innovaatioalustat -kärkihanketta vuosina 2015–2017. 
 
 
Kuva: Mika Lappalainen, Visit Helsinki / Helsingin kaupungin kuvapankki

Aika: 08/19/2015 – 13:00 – 15:00 – 08/19/2015 – 13:00 – 15:00
Paikka: Esplanadin puisto, Helsinki

Lue myös