Apps Camp 28.9. ja paljon muuta Avoimen tiedon kuntakiertueella 27.9.-26.11.

Artikkelikuva: Apps Camp 28.9. ja paljon muuta Avoimen tiedon kuntakiertueella 27.9.-26.11.
Open Knowledge Roadshow levittää avoimen tiedon hyviä käytäntöjä Suomessa. Kiertue koostuu päivän mittaisista tapahtumista kuudessa pääkaupunkiseudun ulkopuolisessa kaupungissa: Tampereella, Turussa, Mikkelissä, Jyväskylässä, Oulussa ja Kuopiossa.
 
Forum Virium Helsingin hankkeista ja toiminnasta ovat Roadshow-kiertueella esillä mm. Helsinki Region Infoshare, Apps4Finland ja CitySDK.

 
 

Kuntakiertueen ensimmäinen kohdekaupunki on:
 • Tampere 27.-28.9.2013
Päätapahtumapäivä on perjantaina 27.9, lauantaina 28.9 järjestetään kehittäjille suunnattu Apps Camp. Tapahtumat ovat maksuttomia, mutta edellyttävät ilmoittautumista.
>> Lisätietoa ja ilmoittautumiset
 
OHJELMA (TAMPERE)
Paikka Uusi Tehdas, ellei toisin mainita. 
 
Perjantai 27.9.2013
 
9:00 – 11:30 AVOIN KULTTUURIPERINTÖ -TYÖPAJA 
Tampereen Virastotalo Ryhmähuone 2, 5 krs
Työpajan tavoitteena on kartoittaa yhdessä Tampereen seudun kulttuuriperintöorganisaatioiden kanssa mahdollisuuksia ja haasteita sisältöjen avaamisessa ja jakamisessa, sekä keinoja joilla voidaan edistää sisältöjen laillista ja luovaa uudelleenkäyttöä Internetissä. Ideoimme työpajoissa myös uusia palveluja sekä osallistumismahdollisuuksia ja -tapoja eri yleisöille. Työpaja on suunnattu erityisesti arkistojen, museoiden ja kirjastojen edustajille, mutta kaikki kulttuuriperinnön avoimuudesta kiinnostuneet ovat tervetulleita. 
 
10:00 – 11:30 AVOIN TIETO – AVAIN UUDISTUMISEEN
Tervetuloa tutustumaan uudistumista ja kasvua mahdollistavaan avoimeen dataan! Suomessa on ryhdytty avaamaan julkisia tietovarantoja avoimena datana kenen tahansa vapaasti hyödynnettäväksi – mitä se tarkoittaa ja mitä siitä on seurannut? 
 
Tule tutustumaan avoimen datan ja avoimien rajapintojen kautta avautuviin huikeisiin mahdollisuuksiin mielenkiintoisten esimerkkien valossa. Tilaisuus tarjoaa niin kuntien kuin palveluntuottajienkin edustajille kattavan paketin avoimen tiedon mahdollisuuksista sekä joukon työkaluja, joiden avulla avoimesta tiedosta saadaan kaikki hyöty irti. Keskustelua vauhdittavat alustuksillaan Sitran, Open Data Tampere Regionin, Helsinki Region Infosharen, Forum Virium Helsingin ja ITS Factoryn asiantuntijat. 
 
10:00 – 11.30 MITEN TUTKIJAN KANNATTAA HALLITA JULKAISUDATANSA?
Akateemisiin julkaisuihin liittyviä verkkopalveluja ja sovelluksia riittää. Tutkijan on ainakin jollakin tasolla syytä tiedostaa eri palvelujen vahvuudet, koska hänen ”akateemista suorituskykyään” mitataan ehkä entistäkin useammin artikkeleiden välisiin viittauksiin perustuvilla mittareilla. Tule oppimaan julkaisudatan hallinnasta ja avoimesta tieteestä vertaisoppimistapahtuma Troikaan. Erillisilmoittautuminen täällä!
 
11:30 – 12:30 LOUNAS 
Finlaysonin alueen ravintolat tarjoavat monipuolisia vaihtoehtoja aivan tapahtumapaikan läheisyydessä. Kokoonnumme yhteiseen lounaan aloittamiseen kauppakeskus Siperian aulaan kahvila Aschanin vierelle klo 11.30, josta siirrymme alueen ravintoloihin vapaassa järjestyksessä maun ja tilanteen mukaisesti. Lounas on omakustanteinen.
 
12:30 – 15:30 PÄÄTAPAHTUMA
Avoin data Tampere -galleria
Keynote: Mikko Levämäki (Oikeusministeriö): Kokeilukulttuurin mahdollisuudet.
Open Government Partnership -esittely. 
Open Knowledge Foundation Finland esittely – Antti Poikola
Apps4Finland – Petri Kola
Apps4Pirkanmaa – Matti Saastamoinen, Open Data Tampere Region
Fasilitoitua työskentelyä aamupäivän teemojen mukaisesti
 
15:30 – 17:00 TARJOILUA

 
 
Lauantai 28.9.2013
 
Tampereen Apps Camp tarjoaa monipuolista tekemistä kaikille avoimen datan hyödyntämisestä kiinnostuneille. Tavoitteena on tuoda saman katon alle niin aloittelevia kuin edistyneempiäkin devaajia työstämään yhdessä projektideoitaan, joilla voi osallistua Apps4Finland- ja Apps4Pirkanmaa-kilpailuihin. Apps Campistä voit löytää samanhenkisiä tekijöitä ja mielenkiintoisia haasteita, sekä saada sparrausapua ideoiden kehittelyyn ja kumppaniorganisaatioidemme datalähteiden hyödyntämiseen.
 
OHJELMA
 
10:00 aamukahvit ja appsin tekijän tietopaketti
 • Apps4Finland ja Apps4Pirkanmaa, Petri Kola, Forum Virium Helsinki ja Matti Saastamoinen / Open Data TRE
 • Haastepaketit: resursseja datalähtöiseen ongelmanratkaisuun, Sami Majaniemi / Verkkodemokratiaseura
 • Esimerkkinä liikennedatan käyttö, Tuukka Hastrup / HSL
 • Mistä apua? avoindata.net -kysymyspalvelu, Jarkko Moilanen / Open Data TRE
 • ITS Factory , Tero Piirainen
 
11:00 projekti-ideoiden brainstormaus ja pitchaus
 
12:00 – 17:00 projektien tekemistä
Päivän mittaan rajapintoja ja resursseja tuntevat asiantuntijat auttavat ryhmiä ideoiden kehittelyssä
 
17:00 – 18:30 tulosten esittely
 
18:30 tilaisuus päättyy, vapaamuotoiset jatkot
 
 

 
Kiertue jatkuu seuraavasti:
 
 • Turku 10.10.
 • Mikkeli 7.11.
 • Jyväskylä 8.-9.11.
 • Oulu 25.11.
 • Kuopio 26.11. 
 
Open Knowledge Roadshown järjestää Open Knowledge Finland ry. (OKFFI) yhdessä Oikeusministeriön demokratiayksikön ja Avoimuudesta voimaa oppimisverkostoihin -hankkeen kanssa.
 

Aika: 09/27/2013 (Koko päivä) – 11/26/2013 (Koko päivä) – 09/27/2013 (Koko päivä) – 11/26/2013 (Koko päivä)
Paikka: Tampere, Turku, Mikkeli, Jyväskylä, Oulu, Kuopio

Lue myös