Stadi.TV:ssä live-lähetys hyvänmielenosoituksesta lauantaina 28.4.2012

Artikkelikuva: Stadi.TV:ssä live-lähetys hyvänmielenosoituksesta lauantaina 28.4.2012

Hyvänmielenosoitus Helsingissä – Kansalaisdiplomatian aika on nyt!

 
Hyvänmielenosoitus kiertää yhden päivän aikana kaikki Helsingissä toimivat 62 suurlähetystöä. Hyvänmielenosoituksessa kiitetään maailman eri kansoja heidän aikaansaamistaan hyvistä asioista ja ihmisiä hyvien tekojen takana. Hyvänmielenosoitus on yli 50 vapaaehtoisen kanssa talkoovoimin kehitelty non profit -konsepti.
 
Tapahtuma järjestetään Helsingissä lauantaina 28.4. 2012. 
 
Stadi.TV tekee live-lähetyksen Lasipalatsin toisesta kerroksesta. Viisi tuntia kestävän lähetyksen juontavat muun muassa Katja Ståhl, Merituuli Lindström ja Jan Zapasnik.
 
Hyvänmielenosoitus alkaa kokoontumisella Senaatintorilla klo 10.00 lauantaina 28.4.2012. Päivän aikana kierretään busseilla kaikki Helsingin 62 suurlähetystöä. Jokaisen lähetystön edessä osoitetaan hyvää mieltä 5 minuutin ajan, ja annetaan lähetystön edustajalle Hyvänmielenosoitus 2012 -viiri.
 
– Syy tapahtuman järjestämiseen on se, että maailman eri maissa on tehty aivan valtavan paljon hyviä asioita. Ne vaan tuppaavat jäämään huonojen uutisten varjoon. Mielestämme maailman eri maissa keksityt, mieltä ja ruumista ilahduttaneet asiat ansaitsevat enemmän huomiota, sanoo Jani Halme, toinen idean isistä.
 
Tapahtuman taustalla ei ole yksikään järjestö. Hyvänmielenosoitus on uuden ajan verkkoilmiö, joka on syntynyt talkoovoimin ja jossa kiteytyy nettiajan aktivismin hyvät puolet. Tarkoituksena on levittää suomalaista positiivisuutta koko maailmalle.
 
– Suomalaiset tunnetaan maailmalla rauhantekijöinä. Olemme aina osanneet kääntää asiat positiivisiksi, kiittää pienistäkin asioista ja luoda hyvää mieltä kansojen välille. Jokainen suomalainen voi olla oman elämänsä diplomaatti, toteaa Samuli Harjunpää, toinen idean isistä.
 
– Tapahtumassa ei kiitetä valtiota tai sen johtoa vaan kiitos lähtee ihmisiltä ihmisille. Hyvänmielenosoitus on kansalaisdiplomatian riemuvoitto, jatkavat Halme ja Harjunpää.
 
Hyvänmielenosoitukseen voi osallistua tapahtumapäivänä myös osoitteessa www.hyvanmielenosoitus.fi ja Facebookissa. Kaikki mielenosoitukset kuvataan kännykkäkameroilla, ja tapahtumaa voi seurata ja kommentoida reaaliajassa verkossa ja kaapelissa. Stadi.TV tekee live-lähetyksen Lasipalatsista.. Ohjelma löytyy osoitteesta www.hyvanmielenosoitus.fi, www.stadi.tv, Welhon kaapeliverkossa kanavalta 71 klo 12.50-18.30.
 
Tapahtumapäivän jälkeen mielenosoitusvideot tekstitetään vapaaehtoisvoimin englanniksi ja jaetaan internetissä myös kohdemaan kansalaisten ulottuville kansalaisdiplomatian toteuttamiseksi.
 
Hyvänmielenosoituksen kumppaneina toimivat Reaktor, DMP, Stadi.TV, Viestintätoimisto Myy ja Legion.fi.
 
Ei niin pientä tai suurta asiaa, etteikö se ansaitsisi kiitosta. Norja, kiitos juustohöylän keksimisestä! Iran, kiitos elokuvasta Nader ja Simin: Ero! Romania, kiitos Gheorghe Hagin Putoavasta lehdestä!
 
 
Lisätietoja tapahtumasta:
www.hyvanmielenosoitus.fi
 
Samuli Harjunpää
samuli (at) tehtaankatu.fi
p. 050-3100747
 
Jani Halme

jani.halme (at) toinen.fi

p. 050-3373414
 
Lisätietoja Stadi.TV:n live-lähetyksestä
Jenni Niemiaho
jenni.niemiaho (at) forumvirium.fi
p. 040-1676680
 
Mia Marttiini
mia.marttiini@forumvirium.fi
p. 044-5881717
 
 
Lue lisää:
Stadi.TV kiittää Hyvänmielenosoituksen yhteistyökumppaneita
http://www.forumvirium.fi/node/1262
Videot Hyvänmielenosoituksen studiosta:
http://www.youtube.com/playlist?list=PL6D5AE61141E7E38A&feature=plcp

Muita tuoreita kuulumisia Stadi.TV:ltä:
Stadi.TV:n kaupunkistudio avautui Lasipalatsin Kohtaamispaikalla.
https://forumvirium.fi/node/1207

Lue myös