Stadi.TV on yhteisön asialla

Artikkelikuva: Stadi.TV on yhteisön asialla

Helsingin seudun paikalliskanava Stadi.TV on osa designpääkaupunkivuoden ohjelmaa. Sekä internetissä että kaapeliverkossa toimivalle kanavalle voi saada oman ohjelmansa muiden katsottavaksi.

Stadi.TV:n tuotantopäällikkö Jenni Niemiaho tiivistää kanavan perusidean napakasti: ”Valtavirtakanavat ostavat usein valmiin ohjelmatuotteen ulkopuoliselta tuottajalta. Me opetamme ihmisiä tekemään ja viestimään itse. ”

Niemiahon mielestä suurin kynnys videoiden tekemiseen on usein pelko prosessin monimutkaisuudesta. Ilmaisen julkaisualustan lisäksi Stadi.TV opettaakin videotuotannon perusteita myös heille, joilla kamera pysyy kädessä vasta haparoivin ottein. Maksuttomissa työpajoissa tehdään ohjelma alusta loppuun itse: suunnitellaan, haastatellaan, kuvataan, leikataan ja lopulta julkaistaan kokonaisuus Stadi.TV:n kanavalla.

Työpajat ovat avoinna kaikille ohjelman julkaisemisesta kiinnostuneille World Design Capital Helsinki 2012 -hankkeille.

”Ensi vuonna tapahtuu niin paljon, että yksittäinen projekti häviää helposti massaan. Audiovisuaalisten tarinoiden avulla saa äänensä kuuluviin ja pääsee kertomaan tuotteiden takana olevista muotoiluprosesseista. Usein tuotteen tekemiseen liittyneet valinnat ovat jopa kiinnostavampia kuin lopputuote itse.”

Forum Virium Helsingin, ammattikorkeakoulu Arcadan, Helsingin kaupungin ja mediakulttuuriyhdistys m-Cultin yhdessä luotsaama kanava peräänkuuluttaa kaupunkiyhteisön osallistumista audiovisuaalisen tuotannon tekemiseen.

Kaapelikanavan ohjelmisto jakautuu neljään osa-alueeseen: elämä, asia, kulttuuri ja videotaidetta edustava ambient. Lisäksi muutama vakituinen tekijä – yhtä lailla 17-vuotiaiden helsinkiläispoikien pyörittämä kato.tv kuin suuremmalle yleisölle tuttu MoonTV:kin – tuottaa ohjelmaa kanavalle viikoittain.

Stadi.TV toimii sekä internetissä että Welhon kaapeliverkossa kanavalla 71. Kaapelikanavan ohjelmavirtaa voi seurata myös Stadi.TV:n etusivulta osoitteessa http://stadi.tv.

Teksti: Henna Kokko, World Design Capital Helsinki 2012
http://wdchelsinki2012.fi

 

 

 

Lue myös