Stadi.TV kiittää Hyvänmielenosoituksen yhteistyökumppaneita

Stadi.TV kiittää yhteistyökumppaneitaan, tiimiään, studiovieraitaan ja juontajiaan Hyvänmielenosoitus (HMO) -tuotannon onnistumisesta. Teimme suomalaista tv-historiaa, kun toteutimme yhteisöllisesti suoran tv-lähetyksen:

•    insertit kuvattiin hyvänmielenosoittajien kännyköillä ja kiidätettiin studioon leikattavaksi suoraan ohjelmaan
•    testasimme Lasipalatsin kevyttä Stadi.TV-kaupunkistudiota ensimmäistä kertaa
•    enimmäkseen toisiaan entuudestaan tuntematon osaajajoukko työskenteli tauotta 5,5 tuntisessa livelähetyksessä
•    lähetyksen konsepti oli täysin uniikki ja tapahtumaa varten kehitetty

Seitsemänkymmenen vapaaehtoisen kanssa toteutettu tapahtuma ylitti uutiskynnyksen ainakin MTV3:lla, YLEllä, Nelosella, Novalla, Voicella, Aallossa ja Radio Helsingissä. HMO näkyi vilkkaasti myös aktiivisten helsinkiläisten Facebook–päivityksissä. HMO-streamilla oli 6900 katsojaa.

Stadi.TV:n vastaava tuottaja Mia Marttiini: ”Kansainvälisestikin poikkeuksellisen tv-tuotantokonseptin kehitys ja testaus livelähetyksen vaativissa olosuhteissa onnistui hienosti. Ratkoimme teknillisiä ja tuotannollisia kysymyksiä vielä viime sekunneilla ja saimme runsaasti arvokasta oppia ja palautetta. Hyvä ja rauhallinen tunnelma studiossa syntyi osaavien tekijöiden ja osallistujien yhteistyöstä.”

Presidentti Tarja Haloselta saatu kirje kohotti tunnelmaa entisestään: ”Kiitos Norja, että olette pysyneet vahvoina avoimen demokratian puolustamisessa vaikeinakin hetkinä.” Tarja Halonen

Mediatoimisto Toisen luova johtaja Jani Halme: ”Lähetystöjen vastaanotto oli mykistävä. Yhdysvallat raportoi tapahtumasta suorana Washingtoniin, Irak kutsui hyvänmielenosoittajat sisään lähetystöön katsomaan taidenäyttelyä, Marokko tarjosi teetä ja leivonnaisia, Iso-Britannia toffeeta. Meksikosta saimme sombreron. Kaikki tapaamaamme yli 30 suurlähettilästä olivat samaa mieltä: maailma tarvitsee tällaisen tapahtuman.”

Saamamme palautteen mukaan ohjelman parista ei maltettu irrottautua sen intensiivisestä luonteesta ja eri maihin liittyvästä yleisestä mielenkiintoisuudesta johtuen – tunnelmaa verrattiin Euroviisuihin. Eikä mikään ihme; eläväiset studiovieraat, hyvänmielenosoittajat ja juontajat ovat saaneet paljon kiitosta. Stadi.TV on olemassa tällaisten uudenlaisten, paikallisdemokratiaa tukevien yhteisöllisten mediakonseptien mahdollistamiseksi, kertoo Mia Marttiini.

Voit tutustua ohjelmaan osoitteessa http://www.youtube.com/user/hyvanmielenosoitus tai http://stadi.tv/kanava/hyvanmielenosoitus.

Lue myös