Sports Trackerilla nostetta liikuntaan

Suomi on innokkaiden kuntoilijoiden maa. Älypuhelimissa toimiva Sports Tracker on helppo tapa tallentaa liikuntaharrastukseen liittyviä tietoja ja seurata kehitystä. Sports Tracker on Nokian Ovi Storen ladatuimpia ilmaissovelluksia.

Sovellusta kehitetään Sports Tracking Technologies -yrityksessä, jonka ydinkolmikon muodostavat Ykä Huhtala, Jussi Kaasinen ja Antti Sorvari. Yhteistyön juuret ovat Nokialla, jossa miehet olivat tekemässä vuonna 2007 julkaistua Sports Trackerin beta-versiota. Vuosi sitten kesäkuussa kolmikko irtautui omaan yritykseen, joka työllistää kaksitoista henkilöä tällä hetkellä.
”Sports Tracker soveltuu kaikentasoisille liikkujille, niin aktiiviharrastajille kuin tavallisillekin kuntoilijoille. Vaikka siinä on monipuolisesti ominaisuuksia, käyttämisen oppii helposti”,  Sorvari kertoo. ”Toivomme palvelun innostavan myös tavallisia ihmisiä liikkumaan entistä enemmän.”

Kynnystä Sports Trackerin käyttämiseen madaltaa sen ilmaisuus. Jatkossa siihen voi tulla myös maksullisia lisäpalveluja.

Kovassa seurassa latauslistoilla

Sports Tracker sisältää reittikartan, aika- ja matkalaskelmat, askelmittarin sekä mahdollisuuden syketason mittaamiseen yhteensopivan sykevyön kanssa. Se kertoo myös kalorien kulutuksen, keskinopeuden ja korkeustiedot pyöräilijöille. Kaikki tieto tallentuu harjoittelukalenteriin, josta voi seurata kehittymistä lajissa.

”Palvelun käyttäjissä on erittäin sitoutunutta väkeä, ja tänä keväänä julkaistuja versiopäivityksiä odotettiin innostuneina”, Kaasinen toteaa.

Nokian Ovi Storessa Sports Tracker on ladattujen ilmaissovellusten kärkisijoilla YouTuben, Skypen ja Operan seurassa. Se on löytänyt käyttäjiä ympäri maailmaa, tähän mennessä lataajia on jo yli 170:stä maasta. Viime vuonna mobiilialan kattojärjestö GSMA palkitsi Sports Trackerin maailman parhaana mobiilisovelluksena.

Nettipalvelulle laajennusta

Sports Tracker toimii tällä hetkellä Nokian S60 -sarjan älypuhelimilla, joissa on GPS-vastaanotin. Palvelun kylkeen on tehty internetsivusto, joka laajenee lähiaikoina. ”Jatkossa omat tiedot ja kokemukset voi jakaa ystävien ja harjoituskavereiden kanssa”, Huhtala kertoo.

Sports Tracking Technologies aloitti Forum Virium Helsingin ja Digibusiness-osaamiskeskuksen (Culminatum Innovation) Kasvuvalmennuksen maaliskuussa. Valmennusta rahoittaa pääosin Helsingin kaupunki. Neuvoja haetaan esimerkiksi rahoitukseen ja viestintään liittyviin kysymyksiin. Yrityksessä ollaan erittäin tyytyväisiä valmennukseen. ”Valintaprosessikin oli nopea ja sopivan kevyt, eikä rasittanut yritystä liikaa”, Sorvari toteaa.

Lue lisää:
www.sportstrackingtechnologies.com
http://store.ovi.com/content/31721

 

Teksti: Maija Jokiniemi

Lue myös