Sino-Finnish cooperation -yhteistyöhön mukaan uusi kiinalainen toimija

Forum Virium Helsinki ja Dimes ry allekirjoittivat Memorandum of Understanding -sopimuksen Shanghai Multimedia Valley -teknologiakeskuksen kanssa 7. elokuuta 2007.

Sopimus on DIMES ry:n ja FVH:n koordinoiman Sino-Finnish co-operation -yhteistyön osa.

Shanghai Multimedia Valley on Shanghain Zhabein kaupunginosassa sijaitseva teknologiakeskus, joka on perustettu vuonna 2005 Zhabein aluehallinnon ja Tsinghua Science Parkin toimesta. Keskus laajentaa kansainvälisesti maineikkaan Tsinghuan yliopiston toimintoja Pekingistä Shanghaihin.

Multimedia Valleyssä on tällä hetkellä noin 100 yritystä, mukana mm. kansainväliset Siemens, Trident, TUV, SMG (Shanghai Media Group) ja Datavideo.

Sopimuksen allekirjoitustilaisuus pidettiin Helsingissä, ja isäntänä oli Zhabein pormestari. Muut edustajat olivat Multimedia Valleyn investointipäättäjät sekä langattomia teknologioita kehittävän Jushri Technologies -yrityksen toimitusjohtaja Dr. Bu Zhiyong, joka on myös Shanghai Research Center for Wireless Communicationsin johtaja. Dr Bu on kansainvälisesti arvostettu tutkija ja yrittäjä, joka on tehnyt aiemminkin yhteistyötä suomalaisten tahojen kanssa.

LISÄTIETOA: Klaus Oesch, Projektikoordinaattori, Sino-Finnish co-operation, tel. +358 400 427689, klaus.oesch (AT) forumvirium.fi

Shanghai Zhabein alueen sivut

Lue myös