AiRMOURin laaja koulutuspaketti esittelee, miten dronet tukevat terveydenhoitoa

Artikkelikuva: AiRMOURin laaja koulutuspaketti esittelee, miten dronet tukevat terveydenhoitoa

AiRMOUR kouluttaa sidosryhmiä mahdollisuuksista, joita kaupunki-ilmailu tarjoaa ensihoidolle. Ensimmäinen verkkokurssi alkaa 25.5.

AiRMOUR-hanke käynnistää laajamittaisen kaupunki-ilmailun (Urban Air Mobility, UAM) koulutusohjelman. Ohjelmaan sisältyy kolme verkkokurssia, joissa on useita oppimismoduuleja, ja kaksi masterclassia. Tarkoituksena on kouluttaa sidosryhmiä dronejen käyttömahdollisuuksista ensihoidossa.

Koulutusohjelmaa koordinoi LuxMobility yhteistyössä eurooppalaisen ilmailualan organisaation, EUROCONTROLin, kanssa. Englanninkieliset kurssit ovat osa AiRMOURin kaupunki-ilmailun työkalupakkia, johon kuuluu myös GIS-työkalu ja opas kaupunki-ilmailusta.

”Tämä koulutusohjelma on ensimmäinen laatuaan ja tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden oppia, miten dronet voivat auttaa terveydenhoitoalan ammattilaisia elintärkeässä tehtävässään. Kursseilla esitellään kehitteillä olevaa kaupunki-ilmailun konseptia, joka otetaan käyttöön todennäköisesti jo lähitulevaisuudessa. Osallistujat kuulevat ilmailualan, terveydenhoidon ja droneyritysten johtavia asiantuntijoita. Kurssit avaavat uusia näköaloja ja suosittelen niitä kaikille aiheesta kiinnostuneille sidosryhmissämme”, Senior Consultant Lucy Mascarenhas LuxMobilitysta summaa.

Ensimmäisen kurssin ilmoittautumiset auki

Ensimmäinen verkkokurssi alkaa toukokuussa ja jatkuu kesäkuussa. Kurssilla tutustutaan kaupunki-ilmailun perusteisiin ja miten se voi tukea ensihoitoa. Kurssi on suunnattu sidosryhmille, jotka työskentelevät esimerkiksi kaupunkien palveluksessa tai perinteisen ilmailun parissa. Kurssi voi kiinnostaa myös droneoperaattoreita, jotka haluavat laajentaa palvelunsa terveydenhoidon palveluihin.

Ensimmäiseen kurssiin sisältyvät seuraavat moduulit (klikkaa otsikoita lisätietoja ja ilmoittautumista varten):

Osallistuja voi saada todistuksen kurssilta, jos hän osallistuu kaikkiin neljään moduuliin. Jos kaikille luennoille ei ole mahdollista osallistua, mukaan voi tulla myös yksittäisille luennoille. Luennot tallennetaan ja julkaistaan kesällä verkko-oppimisalustalla, josta on tulossa tuonnempana lisätietoja AiRMOURin sivuille. Koulutusmateriaalin läpikäymisen jälkeen osallistujat suorittavat kokeen ja saavat kurssin päätyttyä todistuksen kurssin suorittamisesta.

Masterclassit lähitapaamisina kaupungeissa

Loppuvuodesta järjestetään masterclass Luxemburgissa. Masterclass sisältää muun muassa asiantuntijoiden esitelmiä ja työpajan. Toinen masterclass järjestetään ensi vuonna toisessa Euroopan kaupungissa, joka vahvistuu tuonnempana.

Ensi vuonna lisää verkkokursseja

Kaksi muuta AiRMOURin kaupunki-ilmailun verkkokurssia järjestetään vuonna 2023. Toisessa näkökulma on tekninen, ja teemana on ensihoidon operointikonsepti (CONOPS). Kurssi on suunnattu sidosryhmille, jotka työskentelevät dronejen, lääkärihelikopteripalvelujen ja kaupunki-ilmailun parissa. Toisessa taas perehdytään kaupunki-ilmailun toimintaperiaatteiden suunnitteluun ja kohderyhmien sitouttamiseen, ja se on tarkoitettu erityisesti kaupunkien edustajille.

Lisätietoja koulutuksista:
LuxMobility
Senior Consultant Lucy Mascarenhas
l.mascarenhas(at)luxmobility.eu

Kuva: AiRMOURin hankekumppani EHang Scandinavia esitteli Nordic Edge -messuilla toukokuussa, miten droneja voi käyttää ensihoidon tehtäviin.

Lisätietoa

EU Projektipäällikkö Renske Martijnse-Hartikka

Renske Martijnse-Hartikka
EU Projektipäällikkö
+358 40 683 7979
renske.martijnse-hartikka@forumvirium.fi

Lue myös