Projektiesittely ---

TAW – Uutta opetusteknologiaa hitsaukseen

Artikkelikuva: Projektin esittely

The Augmented Welder -projektin tavoitteena on kehittää tekoälyyn ja virtuaaliteknologiaan pohjautuva työkalu hitsauksen opetukseen. Työkalu nopeuttaa ja tehostaa hitsauksen opiskelua, mikä puolestaan alentaa koulutuskustannuksia. Lisäksi opetuksen laatu paranee merkittävästi innovatiivisen teknologian ansiosta.

Kehitettävä työkalu pohjautuu virtuaalisen ja lisätyn todellisuuden yhdistämiseen digitaalisen teknologian keinoin. Simulaattorin omainen työkalu opastaa hitsaajaa saavuttamaan ergonomisesti parhaan työasennon ja neuvoo reaaliajassa, miten saavutetaan paras hitsaustulos. Työkalun odotetaankin vähentävän hitsaajien lihasvammoja ja työpaikkatapaturmia sekä parantavan hitsauksen laatua.

Opetuslaitokset tiiviisti mukana

Projektissa kehitetään prototyyppi, jota testataan aidoissa opetusolosuhteissa Stadin Ammattiopistossa, STARAssa ja ISA:n oppilaitoksissa syksyn 2018 aikana. Kokeilujen tavoitteena on kerätä palautetta sekä oppilailta että opettajilta työkalun ominaisuuksista ja kehittämiskohteista.

Viime kädessä tavoitteena on kaupallistaa projektissa syntyvä opetustyökalu ja lisätä samalla ymmärrystä siitä, miten digitaalista teknologiaa voidaan hyödyntää opetuksen tukena.

Suomessa projektia koordinoi Forum Virium Helsinki. Suomalainen Fuuvr tuo projektiin liiketoimintaosaamista, French Alternative Energies and Atomic Energy Commission

(CEA) vastaa käytettävästä teknologiasta ja Institut de Soudure (ISA) tarjoaa pedagogisen osaamisen. Vuoden 2018 aikana toteutettava projekti saa rahoituksensa EIT Digital -ohjelmasta.