The Augmented Welder -projektin tavoitteena oli kehittää tekoälyyn ja virtuaaliteknologiaan pohjautuva työkalu hitsauksen opetukseen. Työkalu nopeutti ja tehosti hitsauksen opiskelua, mikä puolestaan alensi koulutuskustannuksia. Lisäksi opetuksen laatu parani merkittävästi innovatiivisen teknologian ansiosta.
Kehitettävä työkalu pohjautui virtuaalisen ja lisätyn todellisuuden yhdistämiseen digitaalisen teknologian keinoin. Simulaattorinomainen työkalu opasti hitsaajaa saavuttamaan ergonomisesti parhaan työasennon ja neuvoi reaaliajassa, miten saavutetaan paras hitsaustulos. Työkalun odotetaan vähentävän hitsaajien lihasvammoja ja työtapaturmia sekä parantavan hitsauksen laatua.
Tavoite
Projektissa kehitettiin prototyyppi, jota testattiin aidoissa opetusolosuhteissa Stadin Ammattiopistossa, STARAssa ja ISA:n oppilaitoksissa syksyn 2018 aikana. Kokeilujen tavoitteena oli kerätä palautetta sekä oppilailta että opettajilta työkalun ominaisuuksista ja kehittämiskohteista.
Viime kädessä tavoitteena oli kaupallistaa projektissa syntyvä opetustyökalu ja lisätä samalla ymmärrystä siitä, miten digitaalista teknologiaa voidaan hyödyntää opetuksen tukena.
Kumppanit, kesto ja rahoitus
- Suomessa projektia koordinoi Forum Virium Helsinki. Suomalainen Fuuvr tuo projektiin liiketoimintaosaamista, French Alternative Energies and Atomic Energy Commission (CEA) vastaa käytettävästä teknologiasta ja Institut de Soudure (ISA) tarjoaa pedagogisen osaamisen.
- Projekti kesti vuoden 2018.
- Projekti saa rahoituksen EIT Digital -ohjelmasta.