Projektiesittely ---

The Nordic Business & Living Lab Alliance

Artikkelikuva: Projektin esittely

Nordic Business & Living Lab verkosto tuo yhteen Helsingin, Oslon, Reykjavik, Västeråsin ja Kööpenhaminan kaupungit. Suomessa Forum Virium Helsinki toteuttaa projektia yhdessä sosiaali- ja terveysviraston kanssa.

Projektin tavoitteena on luoda pohjoismainen verkosto julkisen sektorin ja yritysten välille kehittämään, testaamaan ja tukemaan yritysten terveys- ja hyvinvointituotteita ja -palveluiden kaupallistamista. Projektissa kootaan yhteen hyväksi havaittuja kehittämis- ja testausmenetelmiä eri pohjoismaista yhteistyön kehittämiseksi. Projektin teemoja ovat muun muassa itsenäisen asumisen ratkaisut ja living labien yhteispohjoismaiset toimintamallit. Pohjoismaisen yhteistyön kehitys tarjoaa yrityksille pääsyä suuremmille markkinoille niin Pohjoismaissa kuin maailmanlaajuisesti. Hankkeessa pyritään avaamaan pohjoismaisia kaupunkeja & living labejä yrityksille ja startupeille, lisäksi yhdistetään kaupunkien tarpeita ja tarjoomaa.

Projektin rahoittajana toimii Nordic Innovation. Yhteistyössä ovat mukana Væksthus Hovedstadsregionen Kööpenhaminasta, Oslon kaupunki, Forum Virium Helsinki, Icelandic Federation of Industries ja Mistel Västråsista. Projekti-idea syntyi Independet Living Challenge projektin jatkohankkeena ja se toteutetaan vuosina 2016-2017.

Suomessa Forum Virium Helsinki on koonnut hyvinvointi- ja ikääntyneiden palveluista kiinnostuneita yhteen yhdessä Kuntaliiton Uskalla kokeilla -hankkeen ja Laurea-ammattikorkeakoulun kanssa.

livinglaballiance.org

#livinglaballiance


Yhteyshenkilöt

Kuva

Kaisa Sibelius

#databusiness #6aika #start-ups #SMEs #growthcompanies
Mobile: +358 40 570 1317
kaisa.sibelius(at)forumvirium.fi