Projektiesittely ---

Jätkäsaari Mobility Lab – innovaatioalusta älyliikenteelle

Artikkelikuva: Projektin esittely

Jätkäsaari Mobility Lab on Helsingin älykkään liikkumisen sateenvarjohanke ja Jätkäsaaren alueella toteutettava innovaatioalusta liikkumisen uusille palveluille ja teknologioille.

Alusta tuo yhteen älyliikenteen parissa toimivat yritykset, tutkimuslaitokset, kaupungin toimialat ja asukkaat. Hankkeen keskiössä ovat kokeilut ja pilotit, näitä tukevan älykkään infrastruktuuriin kehittäminen sekä monialainen yhteiskehittäminen. 

Tavoite

Hankkeen tavoitteena on tuoda yhteen jo olemassaa olevaa älyliikennekehitystä, luoda alalle kasvun edellytyksiä ja edistää uusien innovaatioiden ja työpaikkojen syntyä.

Partnerit, kesto ja rahoitus

  • Hankketta koordinoi Helsingin kaupungin elinkeino-osasto.
  • Koordinaatiokumppanina toimii Forum Virium Helsinki.
  • Hankkeeseen osallistuu eri projektien ja toimenpiteiden kautta yrityksiä, tutkimustahoja sekä useita kaupunkitoimijoita, kuten kaupunkiympäristön toimiala, Helsingin Satama, HSL, HKL ja Helsinki Business Hub.
  • Jätkäsaari Mobility Lab -hanke saa rahoitusta Helsingin kaupungin innovaatiorahastosta vuosina 2019-2021. 
  • Hanke toteutetaan vuosina 2019–21.

Forum Viriumin rooli

Forum Virium Helsingillä on päävastuu Jätkäsaari Mobility Labin nopeiden kokeilujen ohjelmasta sekä yhteiskehittämisestä asukkaiden ja muiden tahojen kanssa.

Hyödyt Helsingille

Jätkäsaari Mobility Lab tukee Helsingin profiloitumista älyliikenteen johtavana kehittämisalustana ja toteuttaa kaupunkistrategiaa sekä kaupungin älyliikenteen kehittämisohjelmaa. Hankkeen tavoitteena on lisätä urbaania liikenneturvallisuutta, vähentää ruuhkia, parantaa ilmanlaatua sekä edistää kestävien liikennemuotojen markkinoita.

Miten voin osallistua?

Onko yritykselläsi liikenteen tai liikkumisen innovatiivinen teknologia tai palvelu, jota haluat kokeilla aidossa kaupunkiympäristössä oikeiden loppukäyttäjien kanssa. Lue lisää Jätkäsaari Mobility Labista hankkeen verkkosivuilta ja ota yhteyttä! Kerromme, miten voimme auttaa ratkaisun kokeilussa ja pilotoinnissa.

Kuva: Suomen Ilmakuva Oy

Lisätietoja

Kuva

Janne Rinne

#alyliikenne #jml
puh. +358 40 682 0050
janne.rinne(at)forumvirium.fi

Kuva

Forum Virium logo

Kuva

helsinki logo

Tilaa uutiskirje

Älyratkaisuja kaupungeille, pilotteja yrityksille ja yhteistyömahdollisuuksia tutkimuslaitoksille – kerromme sinulle ensimmäisenä!