Positiivisella palautteella lisää liikuntaa Terveellisessä kaupunginosassa

Miltä kuulostaisi saada kännykältä myönteistä palautetta päivittäisestä liikkumisesta?

Terveellinen kaupunginosa -ohjelman ensimmäisessä palvelukokeilussa Elisa Oyj, MIT (Massachussetts Institue of Technology) ja Taideteollinen korkeakoulu tutkivat, miten jatkuva positiivinen palaute ja kannustaminen motivoivat ihmisiä liikkumaan enemmän. Matkapuhelimeen asennettu liikeanturi kerää tietoa kantajansa aktiivisuudesta, antaa palautetta, tsemppaa ja kirittää.

Tämä ”MobileHealth” -niminen tutkimusprojekti käynnistettiin kesällä 2008 osallistujien rekrytoinnilla. Palvelua testaamaan valitaan sata henkilöä Herttoniemen alueelta.

Positiivisella motivoinnilla rohkaistaan liikunnan lisäämiseen. Myönteinen palaute on palkinto kaikesta liikkumisesta. Palautteen avulla osallistuja tulee myös tietoisemmaksi omasta jokapäiväisestä fyysisen aktiivisuuden tasostaan. Tavoitteena on, että jatkuva myönteinen vahviste motivoi ihmistä muuttamaan käytöstään ja elämäntapojaan pysyvästi sekä antaa kipinän liikunnasta nauttimiseen.

Projektin käyttäjätutkimus kestää vuoden.

Lisätietoja: Annakaisa Häyrynen, Research Area Manager, Elisa Oyj
+358 50 598 6827, annakaisa.hayrynen (at) elisa.fi

Terveellinen kaupunginosa on living lab -ajattelua hyödyntävä Forum Virium Helsingin ja Helsingin kaupungin ohjelma, jota toteutetaan vuosina 2008 – 2011 Helsingin Herttoniemessä. Yksi ohjelman päätavoitteista on kehittää asukkaiden terveyttä siten, että elinympäristö antaa ihmisille itselleen aikaisempaa paremman mahdollisuuden itsestään huolehtimiseen. Toisaalta tavoitteena on myös kaupungin terveys-, sosiaali-, liikunta- ja opetuspalvelujen välisen yhteistyön lisääminen paremmin kohdennettujen hyvinvointipalveluiden tarjoamiseksi.

Hankeyhteistyössä ovat mukana Helsingin kaupungin ja Forum Virium Helsingin lisäksi alueen asukkaat, yritykset ja yhdistykset. Ensimmäiset Terveellinen kaupunginosa ¬-ohjelman veturiyritykset ovat: Elisa, Logica, Mawell, Medineuvo, Medixine, Nokia, Palmia ja TietoEnator.

Lue myös