Petra Turtiainen aloitti 6Aika-strategiatoimiston hankekoordinaattorina

Artikkelikuva: Petra Turtiainen aloitti 6Aika-strategiatoimiston hankekoordinaattorina

Petra Turtiainen aloitti Forum Virium Helsingillä 6Aika-strategiatoimiston hankekoordinaattorina syyskuun alussa. Hän vastaa myös strategiatoimiston osalta hankehallinnosta.

Petran pääasiallinen tehtävä on tukea kuutoskaupunkeja strategian toteutuksessa. Tällä hetkellä hänen työpöydällään on ollut 6Aika-tekijöiden yhteisen tapaamisen järjestäminen. Lisäksi koko 6Aika-toimistotiimin työaikaa on viime aikoina vienyt Euroopan komission järjestämän vertaisarviointitilaisuuden Urban Development Network Peer Reviewn järjestelyt. Se pidetään 26.-27.10 Espoossa ja tilaisuudessa 6Aika-strategia saa tärkeää sparrausta ja feedbackia muilta vastaavaa eurooppalaista kaupunkikehittämisen strategiaa toteuttavilta kaupungeilta.

Koulutukseltaan Petra on valtiotieteiden maisteri. Ennen Forum Virium Helsinkiä hän työskenteli Vantaan kaupungilla, ensin asukasosallisuuden ja -vaikuttamisen parissa ja viimeisimpänä yhdessä 6Aika-strategian kärkihankkeista.

Uuden työn lisäksi Petra aloitti syksyllä opinnot Laurea ammattikorkeakoulun palvelumuotoilun maisteriohjelmassa, johon hän käyttää mielellään vapaa-aikansa. Opintojen lisäksi Petra ehtii myös matkustella, laulaa kuorossa ja viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa.

1. Mitä odotat pääseväsi näkemään ja tekemään?

“Sekä Forum Viriumilta että 6Aika-strategian osalta odotan pääseväni tekemään yhteistyötä itseäni fiksumpien ja kokeneempien kaupunkikehittämisen ammattilaisten kanssa. Toivon, että voin työlläni edistää uusien älykkäiden kokeilujen, toimintamalleja ja tuotoksien syntymistä esimerkiksi tuomalla ihmisiä yhteen ja levittämällä hyviä käytäntöjä”, Petra kertoo.

2. Mikä sinua innostaa?

“Innostun uusista ihmisistä, hyvistä keskusteluista ja nerokkaista analyyseistä. Kuuntelen esimerkiksi paljon Yle Puheen politiikkaradiota, koska siellä ammattilaiset selittävät ajankohtaisia ja vaikeita asioita ymmärrettävästi. Lisäksi elämässä pitää olla muutosta ja uusia asioita, niin mieli pysyy virkeänä”, Petra kuvailee.

3. Miten haluat kehittää älykaupunkia?

“Toivoisin, että älykäs kaupunki olisi hyvä kaikille kaupunkilaisilleen ja säästäisi inhimillisiä, taloudellisia ja ympäristön resursseja. Uskon, että avoimuus ja halu tehdä yhteistyötä yli erilaisten rajojen auttavat tässä työssä”, Petra toteaa.

4. Mitä uutta osaamista tuot Forum Virium Helsinkiin?

“Tulen kuntakentältä, joten ymmärrän kunnallishallintoa ja sen kiemuroita. Toivottavasti tuon myös koko ajan lisää palvelumuotoilun ja fasilitoinnin osaamista”, Petra pohdiskelee.

Lue myös