Tekninen asiantuntija Jukka Alander aloitti työt Forum Viriumin älyliikennetiimissä

Artikkelikuva: Tekninen asiantuntija Jukka Alander aloitti työt Forum Viriumin älyliikennetiimissä

Jukka Alander aloitti työt Forum Virium Helsingin älyliikennetiimissä teknisen asiantuntijan roolissa. Hän tukee eri hankkeita Helsingin digitaalisen kaksosen käytössä. 

Kuka olet, mistä tulet ja mitä töitä olet tehnyt?

”Olen Jukka Alander, 3D-nörtti ja olen työskennellyt rakennetun ympäristön parissa eri mittakaavoissa talo-, infra- ja kaupunkisuunnittelun konteksteissa. Yhdistävänä nimittäjänä työssä on visualisoinnit 3D-grafiikan keinoin. 

Olen virtuaalisuunnittelun eli 3D-grafiikan alan medianomi, ripauksella paikkatietoinsinöörin elkeitä. Tuotin myös muutaman vuoden esittelyaineistoja kaupunkikehityshankkeista projektipäälikön roolissa. Laajat hankkeet esiteltiin kaupunkilaisille ymmärrettävästi digitaalisten kaksosten avulla.

Työskentelin viimeksi Tietoa Finlandilla lähtötietojen tuottamisen parissa muun muassa korjausrakentamisen, arkkitehtuurikilpailujen sekä kaupunkisuunnittelun tarpeisiin. Toisinaan työ vei myös kentälle esimerkiksi 3D-mittaamaan rakennuksia ja alueita dronella. Erikoisin mittaamani rakennus oli museotuulimylly Seurasaaressa.”

Mitä hanketta tulet tekemään ja roolisi siinä?

”Toimin teknisenä asiantuntijana ja tuen eri hankkeita Helsingin digitaalisen kaksosen käytössä, jonka kehittämiseen tehtäväni myös liittyvät.”

Mitä odotat pääseväsi näkemään ja tekemään?

”Uskon Viriumilta olevan kaikkein kiinnostavimmat näkymät tulevaisuuden Helsinkiin ja verkostoon joka sitä rakentaa. Haluan päästä mukaan kehittämään kaupungin digitaalista kaksosta ja erityisesti sen hyödyntämistä kaupungin organisaatiossa sekä sitä kautta mahdollistaa parempaa kaupunkia. Yhteistyö kaupunkilaisten, tiedeyhteisön, yritysten ja kaupunkiorganisaation kanssa avaa varmasti aina uusia näkökulmia aiheeseen.”

Mikä sinua innostaa?

”Uuden teknologian mahdollisuuksien oivaltaminen aikaisessa vaiheessa ja fiksu hyödyntäminen.”

Mitä teet kun et ole töissä?

”Valokuvaus, kartat ja luonnossa liikkuminen yhdistyvät usein jonkinlaisella kombinaatiolla. Seuraan myös aktiivisesti sähköisen liikenteen skeneä ja roadtripit sähköautolla tai pyöräillen, lähelle ja kauas, ovat myös mieluisaa ajanvietettä. Tekoälyn mahdollisuudet 3D-grafiikassa on kiinnostava aihe, jonka tutkimiseen käytän aikaa.”

Miten haluat kehittää älykaupunkia?

”Haluan olla mukana edistämässä digitaalisen kaksosen hyödyntämistä uusilla tavoilla. Helsingillä on jo maailman mittapuulla mainio kaupunkimalli, mutta sitä ei vielä hyödynnetä lähellekään niin laajasti kuin olisi mahdollista. Erityisesti kaupunkilaisten elämään selviä hyötyjä tuovien käyttötapausten löytäminen ja kehittäminen olisi erityisen antoisaa.”

Mitä osaamista tuot Forum Virium Helsinkiin?

”Rakennetun ympäristön monipuolista 3D- ja paikkatietodatan kokonaiskuvan näkemystä käytännöllisellä otteella.”


Toivotamme Jukan lämpimästi tervetulleeksi töihin Forum Viriumiin!

Haluatko sinä mukaan töihin tekemään maailman toimivinta älykaupunkia? Saat tietoa avoimista työpaikoista verkkosivuiltamme seuraamalla meitä LinkedInissä sekä tilaamalla uutiskirjeemme.

Lisätietoa

Tekninen asiantuntija Jukka Alander

Jukka Alander
Tekninen asiantuntija
+358 40 617 5353
jukka.alander@forumvirium.fi

Lue myös