Tekninen asiantuntija Juho-Pekka Virtanen mukaan Forum Viriumin IoT ja Data -tiimiin

Artikkelikuva: Tekninen asiantuntija Juho-Pekka Virtanen mukaan Forum Viriumin IoT ja Data -tiimiin

Kuka olet, mistä tulet ja mitä töitä olet tehnyt?

“Olen Juho-Pekka Virtanen, käytännössä useimmiten J-P. Olen itähelsinkiläinen muotoilusta tekniikan tutkimukseen päätynyt tuotekehityshenkinen tyyppi. Olen aiemmin työskennellyt post-doc tutkijana Aalto-yliopistolla ja Maanmittauslaitoksen paikkatietokeskuksessa, pääasiassa kolmiulotteisen paikkatiedon parissa.”

Mitä hanketta tulet tekemään ja roolisi siinä?

“Toivon, että pystyn osallistumaan ja tukemaan useampiakin Forum Viriumilla käynnissä olevia sekä tulevia hankkeita, erityisesti niiden liittyessä kaupungin digitaalisen kaksosen kehittämiseen ja hyödyntämiseen. Digitaalisen kaksosen tuoteomistajana yritän tuoda yhteen niitä kehityskulkuja, projekteja ja porukoita jotka rakentavat tätä kokonaisuutta.”

Mitä odotat pääseväsi näkemään ja tekemään?

“Odotan pääseväni mukaan kehitystyöhön tulevaisuuden kaupunkiin tähtäävissä hankkeissa, uusien asioiden äärelle. Uskon vahvasti tiimeihin ja ryhmässä tehtävään työhön. Uusien asioiden kehittäminen yhteistyössä ja teknologian vienti käytäntöön ovat loputtoman mielenkiintoisia juttuja.”

Mikä sinua innostaa?

“Uuden löytäminen ja asioiden toimimaan saaminen. Teknologia ja kulttuuri näyttäytyvät helposti irrallisina asioina, mutta oikeasti ne ovat tavattoman linkittyneitä.”

Mitä teet kun et ole töissä?

“Yritän keskittyä erilaisiin ulkoilma-aktiviteetteihin kuten sup-lautailuun, pyöräilyyn ja talviuintiin. En soita mitään instrumentteja mutta olen musiikin suurkuluttaja. Taidemuotona valokuvaus puhuttelee, sekä itse harjoitettuna että katseltavana.”

Miten haluat kehittää älykaupunkia?

“Osaltamme pystymme tekemään maailmasta ja kaupungista paremmin toimivan kokonaisuuden. Tämä tarkoittaa keskenään paremmin puhuvia järjestelmiä, toimiva työkaluja ja hyvin valmistellusta datasta nousevaa ymmärrystä.”

Mitä osaamista tuot Forum Virium Helsinkiin?

“Tunnen jonkin verran paikkatietoon liittyvää teknologiaa ja tutkimustyötä. Puhun tarvittaessa sekä ihmistä että kehittäjää. Toivon pystyväni olemaan hyödyksi sekä konseptitason kehityksessä että käytännön tekemisessä.”

Lämpimästi tervetuloa töihin Forum Viriumiin, Juho-Pekka!

Haluatko sinä mukaan töihin tekemään maailman toimivinta älykaupunkia? Saat tietoa avoimista työpaikoista verkkosivuiltamme, seuraamalla meitä Twitterissä sekä tilaamalla uutiskirjeemme.

Lisätietoa

Tekninen asiantuntija Juho-Pekka Virtanen

Juho-Pekka Virtanen
Tekninen asiantuntija
+358 40 635 1212
juho-pekka.virtanen@forumvirium.fi

Lue myös