Tekninen asiantuntija Aaron Koskela töihin Forum Viriumin älyliikennetiimiin

Artikkelikuva: Tekninen asiantuntija Aaron Koskela töihin Forum Viriumin älyliikennetiimiin

Tekninen asiantuntija Aaron Koskela aloitti keväällä työt Forum Virium Helsingin älyliikennetiimissä.

Kuka olet, mistä tulet ja mitä töitä olet tehnyt?

“Nimeni on Aaron Koskela, alkuperäinen itähelsinkiläinen, nykyinen sipoolainen ja koulutukseltani tuotantotalouden ICT-insinööri. Kuvailisin itseäni logistiikan, infrarakentamisen ja kaupunkitekniikan kunnossapidon toimialojen käyttäjälähtöiseksi kehittäjäksi.

Viimeiset kuusi vuotta on vierähtänyt projektipäällikkönä erilaisissa IT- painotteisissa tutkimushankkeissa ja käyttöönottoprojekteissa, joista viimeisimpänä 600 työntekijän ja 500 ajoneuvon tuotannonohjausjärjestelmän käyttöönotto rakentamispalveluliikelaitos Staralle.”

Mitä hanketta tulet tekemään ja roolisi siinä?

“Työskentelen teknisenä asiantuntijana älyliikennetiimissä, paikkatietoon ja digitaaliseen kaksoseen liittyvien palveluiden suunnittelu- ja kehitystehtävissä. 

Vahvimmin olen mukana LiiDi2, LIDO ja Mobility Lab Helsinki -projekteissa, mutta myös muiden hankkeiden paikkatietoteemoissa erityisesti liikenteen ja katuinfran ylläpidon hyödyntämän digitaalisen kaksosen osalta.”

Mitä odotat pääseväsi näkemään ja tekemään?

“Innovaatioyhtiölle työskenteleminen on minulle unelmien täyttymys, joten odotukset ovat korkealla. Olen erittäin iloinen, että pääsen jatkamaan ammatillista kasvuani kaupunkikehittämisen huippuasiantuntijoiden keskuudessa ja kokemaan aitoa yhteistyötä yritysten, tiedeyhteisön ja kaupunkilaisten kanssa. 

Toivon näkeväni ja kokevani uusimpien teknologioiden sekä innovaatioiden konkreettista hyödyntämistä osana maailman toimivimman kaupungin rakentamista.”

Mikä sinua innostaa?

“Saan virtaa ympärilläni työskentelevistä ratkaisukeskeisistä ihmisistä. Innostun käytännönläheisestä innovoinnista, joka parhaimmassa tapauksessa tuottaa kohderyhmille välitöntä nähtävissä sekä koettavissa olevaa käyttö- ja lisäarvoa.”

Mitä teet kun et ole töissä?

“Meidän perheeseen on alkuvuodesta syntynyt pieni prinsessa, joka on minulle ja kihlatulleni kaikki kaikessa. Vapaa-aika menee pitkälti pienen neidin ehdoilla arjesta nauttiessa, mutta välillä ehtii käydä erilaisissa urheiluharrastuksissakin.”

Miten haluat kehittää älykaupunkia?

“Haluan olla yhteistyökumppaneiden, yritysten ja kaupunkilaisten kanssa herättämässä Helsingin kaupungin 3D-mallia henkiin! Liikkumisen ja kaupunki-infran tietolähteitä sekä innovaatioita on jo nyt markkinoilla runsaasti, joten yhdistelemällä ja keräämällä kaupunkimallia rikastuttavaa dataa mahdollistamme erilaisia simulaatioita uusien palveluiden synnyttämiseksi.”

Mitä osaamista tuot Forum Virium Helsinkiin?

“Tuotantotalouden ICT-insinöörinä tuon tiimiin monipuolista tekniikan tuntemusta, joka yhdistyy yritystaloudelliseen osaamiseen.

Viime vuosina olen työskennellyt mielenkiintoisissa ajoneuvojen ja tienhoitolaitteiden väylätekniikkaan liittyvissä tutkimushankkeissa, joten toivon pystyväni tuomaan innovointiin erilaisia tiedonsiirtostandardeihin ja ohjainyksiköihin perustuvia vakiomalleja.

Monitoimialainen työtausta ja vahvat yritysverkostot varmasti edesauttavat yhtiötämme erilaisten innovaatiohankkeiden edistämisessä sekä uusien mahdollisuuksien synnyttämisessä!”

Lämpimästi tervetuloa töihin Forum Viriumiin, Aaron!

Haluatko sinä mukaan töihin tekemään maailman toimivinta älykaupunkia? Saat tietoa avoimista työpaikoista verkkosivuiltamme seuraamalla meitä Twitterissä sekä tilaamalla uutiskirjeemme.

Lisätietoa

Lue myös