Projektisuunnittelija Santeri Kero töihin PilotGreen-hankkeeseen

Artikkelikuva: Projektisuunnittelija Santeri Kero töihin PilotGreen-hankkeeseen

PilotGreen-hankkeen uusi projektisuunnittelija Santeri Kero aloitti maaliskuussa työt Forum Virium Helsingillä osana Fiksu kaupunki -tiimiä.

Kuka olet, mistä tulet ja mitä töitä olet tehnyt? 

“Olen Santeri Kero ja asun Helsingissä Pasilassa. Olen opiskellut Jyväskylän yliopistossa valtio-oppia ja kestävää kehitystä sekä Tampereen yliopistossa ympäristöpolitiikkaa ja aluetieteitä. Ennen Forum Viriumille tuloa olen hankkinut työkokemusta harjoitteluista Suomen suurlähetystöstä Bogotásta sekä WWF Suomen ilmasto-ohjelmasta sekä Junior Adviserina New Yorkista Suomen pysyvästä edustustosta YK:ssa.” 

Mitä hanketta tulet tekemään ja roolisi siinä?

“Tulen projektisuunnittelijaksi PilotGreen-hankkeeseen, jossa kehitetään muun muassa luonnon monimuotoisuutta ja ilmastonmuutokseen sopeutumista edistäviä vihreän infrastruktuurin hankkeita. Käytännössä tämä voi tarkoittaa esimerkiksi vihreyden tuomista ratikkapysäkeille niittykattojen muodossa, liikuteltavia puistoja tai vaikka viherseinien pilotointia.”  

Mitä odotat pääseväsi näkemään ja tekemään?

“Olen uusi tekijä hankemaailmassa ja odotan innolla sukeltamista projektin käytännön toteuttamiseen. PilotGreenin aihe on äärimmäisen tärkeä, sillä tiivistyvässä kaupungissa on kaupunkilaisten viihtyvyyden, sekä biodiversiteetti- ja ilmastokysymysten takia löydettävä uusia tapoja tuoda luontoa osaksi kaupunkia.” 

Mikä sinua innostaa?

“Innostun helposti ja pidän ongelmanratkaisusta, mitä tämän tyyppisen hankkeen käytännön työhön väistämättä kuuluu. PilotGreeniin linkittyvät ilmastonmuutos- ja luonnon monimuotoisuus -teemat ovat vahvasti mielenkiinnon kohteitani, ja olen innostunut löytämään kaupunkilaisia hyödyttäviä ratkaisuja niihin.” 

Mitä teet kun et ole töissä?

“Pyöräily tuo hyvää vastapainoa työntekoon ja on hyvä syy lähteä ulos liikkumaan. Polkemisen lisäksi seurailen koripalloa ja pidän ruuanlaitosta. Erityisesti meksikolainen keittiö on lähellä sydäntäni!”

Miten haluat kehittää älykaupunkia?

“Vihreiden ratkaisujen pilotointi ja sensoreilla kerätty data kokeiluista helpottaa ratkaisujen skaalausta jatkossa. On mielenkiintoista löytää parhaat ratkaisut, miten voimme kaupunkivihreän avulla esimerkiksi vähentää tulvia, lisätä pölyttäjiä sekä helpottaa lämpösaarekeilmiötä, eli lieventää helleaaltoja betonin hallitsemassa kaupunkiympäristössä.” 

Mitä osaamista tuot Forum Virium Helsinkiin?

“Tuon osaamista ilmasto- ja ympäristökysymyksistä, yhteiskuntatieteellistä näkökulmaa sekä kansainvälistä perspektiiviä hankkeen toteutukseen. Lisäksi uutena tulokkaana tuon mukanani innostusta sekä kykyä tiimityöskentelyyn ja luovaan ongelmanratkaisuun, jotta voimme yhdessä kehittää entistä kestävämpiä ratkaisuja tulevaisuuden haasteisiin.”

Lämpimästi tervetuloa töihin Forum Viriumiin, Santeri!

Haluatko sinä mukaan töihin tekemään maailman toimivinta älykaupunkia? Saat tietoa avoimista työpaikoista verkkosivuiltamme seuraamalla meitä LinkedInissä sekä tilaamalla uutiskirjeemme.

Lue myös