Projektipäällikkö Satu Reijonen täydentää Forum Viriumin älyliikennetiimiä

Artikkelikuva: Projektipäällikkö Satu Reijonen täydentää Forum Viriumin älyliikennetiimiä

Toukokuussa työt aloittanut Satu Reijonen toimii projektipäällikkönä URBANE-hankkeessa, joka tuo yrityksiä innovoimaan uudenlaista viimeisen kilometrin jakelumallia kaupunkiympäristöön.

Kuka olet, mistä tulet ja mitä töitä olet tehnyt?

“Olen Satu Reijonen, Varkaudesta Espooseen seikkaillut älykkäistä kaupungeista innostunut generalisti. Työhistoriani on värikäs, sillä se sisältää niin monipuolista konsultointia julkiselle ja yksityiselle sektorille kuin myös ohjelmistokehityksen tehtäviä konseptisuunnittelusta käytettävyyden kautta koodaamiseen, strategiseen suunnitteluun sekä projektinhallintaan. 

Olen Aalto-yliopistosta valmistunut informaatioverkostojen diplomi-insinööri, jonka painopisteenä on ollut läpi opintojen käyttäjälähtöinen dataan pohjautuva suunnittelu, kestävä kehitys ja vastuullisuus.”

Mitä hanketta tulet tekemään ja roolisi siinä?

“Toimin projektipäällikkönä URBANE-hankkeessa, joka tuo yhteen pieniä ja suuria yrityksiä innovoimaan uudenlaista viimeisen kilometrin jakelumallia kaupunkiympäristöön. URBANE hyödyntää niin autonomisia robotteja, kuormapyöriä kuin joukkoistettua jakelumalliakin. 

Projektipäällikkönä tehtäväni on edistää eri sidosryhmien välistä kommunikaatiota, seurata pilottien edistymistä sekä huolehtia rahoitusinstrumentin kannalta merkittävien tavoitteiden toteutumisesta.”

Mitä odotat pääseväsi näkemään ja tekemään?

“Odotan näkeväni lähietäisyydeltä kaupunkiympäristön ilmiöihin liittyviä monipuolisia projekteja niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Lisäksi oman asiantuntijuuden laajentaminen monialaisen ja innovatiivisen organisaation osana tuo mukanaan aivan uudenlaisia mahdollisuuksia, joista en ole osannut edes haaveilla.”

Mikä sinua innostaa?

“Inspiroidun ihmisistä, jotka puhaltavat yhteen hiileen ihmisten elämänlaadun parantamiseksi ja haluavat turvata kestävän tulevaisuuden myös seuraaville sukupolville. Minut löytää usein uppoutuneena keskusteluun, jossa muutetaan maailmaa mitä villeimmilläkin tavoilla.”

Mitä teet kun et ole töissä?

“Vapaa-aikani kuluu pitkälti liettualaisen rescue-koirani kanssa aktiivista elämää viettäen niin yhdessä urheillen kuin sosiaalisia suhteita ylläpitäen kahviloita, ravintoloita ja kulttuurielämyksiä kierrellen. Tavoitteenani on kouluttaa Sagasta esittelykelpoinen toimistokoira.”

Miten haluat kehittää älykaupunkia?

“Haluan parantaa monialaista yhteistyötä ja sen koordinointia älykaupunkien kehittämisessä. Toinen itselleni tärkeä teema on kaupunkiturvallisuuden parantaminen elävöittämällä kävelykeskustaa ja sujuvoittamalla kaupunkilogistiikkaa, mikä vähentää päästöjä ja siten tukee omalta osaltaan myös kestävää kehitystä.”

Mitä osaamista tuot Forum Virium Helsinkiin?

“Tuon mukanani tuoreita poikkitieteellisiä näkökulmia teknologian, liiketoiminnan ja designin puolelta sekä rutkasti rohkeutta toteuttaa uudenlaisia ideoita jopa kansainvälisessä yhteistyössä. Huomaan usein myös inspiroivani muita haastamaan omia ajatusmallejaan. Mahtavaa päästä osaksi Forum Virium Helsingin upeaa yhteisöä!”


Lämpimästi tervetuloa töihin Forum Viriumiin, Satu!


Haluatko sinä mukaan töihin tekemään maailman toimivinta älykaupunkia? Saat tietoa avoimista työpaikoista verkkosivuiltamme seuraamalla meitä LinkedInissä sekä tilaamalla uutiskirjeemme.

Lue myös