Mobility Lab Helsinki -hankkeen projektikoordinaattori Jussi Knuuttila

Artikkelikuva: Mobility Lab Helsinki -hankkeen projektikoordinaattori Jussi Knuuttila

Projektikoordinaattori Jussi Knuuttila aloitti toukokuussa työt Forum Viriumissa. Hän työskentelee Mobility Lab Helsinki -hankkeen parissa osana Forum Viriumin älyliikennetiimiä.

Kuka olet, mistä tulet ja mitä töitä olet tehnyt?

“Olen Jussi Knuuttila, pääkaupunkiseudulle rantautunut porilainen. Minulla on laaja-alainen tausta erityisesti kuntien ja kaupunkien kestävyystoimista ja projekteista. Viestintä ja sisällöntuotanto ovat olleet keskeisiä osa-alueita kaikessa työssäni. Lisäksi olen työskennellyt valokuvaajana ja videotuottajana.

Viimeksi toimin kansainvälisten asioiden asiantuntijana Uudenmaan liitossa, jossa vastasin kansainvälisestä viestinnästä ja älykkään erikoistumisen strategian toteuttamisesta.

Olen ollut mukana Lahden ympäristöpääkaupunkihankkeessa Suomen ja mahdollisesti maailman ensimmäisenä ”ympäristötuottajana”. Tämä rooli heijasti osaamistani erityisen hyvin.

Koulutukseltani olen ympäristösuunnittelija (AMK) Turun ammattikorkeakoulusta ja minulla on maisterin tutkinto kulttuurimaantieteessä Tukholman yliopistosta.”

Mitä hanketta tulet tekemään ja roolisi siinä?

“Toimin Mobility Lab Helsinki -hankkeessa projektikoordinaattorina. Vastuullani on tukea ja koordinoida erilaisia kokeiluja ja pilotteja yhdessä yritysten, korkeakoulujen ja kansalaisten kanssa, erityisesti liikenteen datan tuottamiseen ja hyödyntämiseen liittyen.

Olen myös vastuussa projektin datakatalogista, joka kokoaa julkisten ja yksityisten toimijoiden liikenteestä tuottamaa tietoa kaikkien käyttöön.”

Mitä odotat pääseväsi näkemään ja tekemään?

“Innostuneena odotan uusien ideoiden syntymistä yhteistyössä yritysten ja muiden toimijoiden kanssa, sekä itse käytännön toteuttamista. Haluan olla tekemässä jotain sellaista, josta on iloa ja hyötyä kaupunkilaisille.”

Mikä sinua innostaa?

“Rohkeat kokeilut, uusien teknologioiden hyödyntäminen ja yhdessä tekeminen innostavat minua. Forum Viriumin työyhteisö tuntuu jo nyt kuin omalta ja tässä porukassa työskentely on inspiroivaa. On hienoa seurata Helsingin kaupunkikehitystä näin paalupaikalta!”

Mitä teet kun et ole töissä?

“Harrastan kestävyysjuoksua ja tällä hetkellä haaveilen osallistumisesta ensimmäiseen ultramaratonkilpailuun. Juoksurepussa kulkee usein mukana pieni drone, jolla kuvaan videoita ja 3D-mittaan esimerkiksi asumattomia saaria ja syrjäisiä rantoja. Olen innostunut pelimoottoreista ja niiden mahdollisuuksista videotuotannossa.

Nautin sekä pienistä että suurista seikkailuista. Vaeltaminen on mahtava tapa päästä kauas kaupungin hälinästä. Välillä on myös mukava uppoutua hyvään peliin ja pysytellä neljän seinän sisällä.”

Miten haluat kehittää älykaupunkia?

“Haluan olla mukana luomassa toimivaa ja turvallista kaupunkia, jossa asukkaat voivat hyvin. Älykkään kaupungin tulee huomioida erilaiset liikkumismuodot niin, että ne eivät ole keskenään ristiriidassa.”

Mitä osaamista tuot Forum Virium Helsinkiin?

“Forum Virium Helsinkiin tuon monipuolista osaamista, luovuutta ja kykyä lähestyä uusia asioita ja ilmiöitä ennakkoluulottomasti.”


Toivotamme Jussin lämpimästi tervetulleeksi töihin Forum Viriumiin!


Haluatko sinä mukaan töihin tekemään maailman toimivinta älykaupunkia? Saat tietoa avoimista työpaikoista verkkosivuiltamme seuraamalla meitä LinkedInissä sekä tilaamalla uutiskirjeemme.

Lue myös