Mirka Råberg projektisuunnittelijaksi Fiksu kaupunki -tiimiin

Artikkelikuva: Mirka Råberg projektisuunnittelijaksi Fiksu kaupunki -tiimiin

Projektisuunnittelija Mirka Råberg työskentelee PilotGreen – Vihreän infran kokeiluympäristöt -hankkeessa, jossa kehitetään kaupunkien kokeiluympäristöissä uusia ja innovatiivisia vihreän infrastruktuurin ratkaisuja.

Kuka olet, mistä tulet ja mitä töitä olet tehnyt?

“Olen Mirka Råberg, kesällä valmistunut valtiotieteen maisteri Helsingin yliopistosta. Olen opinnoissani perehtynyt erilaisiin kestävyyteen liittyviin aiheisiin, kuten kestäviin ruokajärjestelmiin, käyttäytymisen muutokseen ja kestävään kuluttamiseen. Aiemmat työni ovat keskittyneet kiertotalouden edistämiseen ja ilmastonmuutokseen sopeutumiseen tutkimusassistentin roolissa.”

Mitä hanketta tulet tekemään ja roolisi siinä?

“Toimin PilotGreen – Vihreän infran kokeiluympäristöt -hankkeessa projektisuunnittelijana. Hankkeessa kehitetään kaupunkien kokeiluympäristöissä uusia ja innovatiivisia vihreän infrastruktuurin ratkaisuja. Työtehtäväni painottuvat erityisesti kokeilutoiminnan koordinointiin, tapahtumien järjestelyihin ja viestinnän puoleen. Tämän lisäksi avustan myös viestinnällisissä tehtävissä Urban&Local -hankkeessa.”

Mitä odotat pääseväsi näkemään ja tekemään?

“Odotan pääseväni oppimaan uutta erityisesti älyteknologioista ja tapaamaan innostavia eri alojen asiantuntijoita. Haluan myös erityisesti edistää tutkitun tiedon tuomista käytäntöön ja kaupunkilaisten hyödyksi.”

Mikä sinua innostaa?

“Innostun suuresti ekologisista ratkaisuista, jotka lisäävät samalla ihmisten hyvinvointia. Haluan edistää kestävämpää yhteiskuntaa, jossa merkityksellinen elämä syntyy kiireettömästä ajasta läheisten kanssa, mielekkäästä tekemisestä ja pienestä ekologisesta jalanjäljestä.” 

Mitä teet kun et ole töissä?

“Vapaa-ajalla pyrin elämään hidasta ja tietoista arkea, jossa pienet asiat tuottavat iloa. Tykkään joogata, kokkailla ja pelata tietokonepelejä sekä puuhailla kaikenlaista kotona kissan ja puolison kanssa. Pyrin myös elämään mahdollisimman ekologisesti, ja tykkään esimerkiksi kiertää kirppiksiä ja second hand -liikkeitä.”

Miten haluat kehittää älykaupunkia?

“Haluan kehittää älykaupunkia ekologisempaan ja vehreämpään suuntaan. Toivon myös, että älykäs teknologia lisää esimerkiksi ihmisten välistä kanssakäyntiä ja luo merkityksellisyyttä ihmisten elämään.” 

Mitä osaamista tuot Forum Virium Helsinkiin?

“Valtiotieteilijänä olen generalisti, mutta innostun aina erilaisista aiheista ja sukellan syvälle niihin. Hiljattain valmistuneena tuon Forum Viriumiin tuoreita näkökulmia ja laajan käsityksen tuoreimmasta tutkimustiedosta kestävyysaiheissa. Ajattelen, että utelias ja kyseenalaistava mieli vie pitkälle!”

Toivotamme Mirkan lämpimästi tervetulleeksi töihin Forum Viriumiin!

Haluatko sinä mukaan töihin tekemään maailman toimivinta älykaupunkia? Saat tietoa avoimista työpaikoista verkkosivuiltamme seuraamalla meitä LinkedInissä sekä tilaamalla uutiskirjeemme.

Lisätietoa

Projektipäällikkö Mirka Råberg

Mirka Råberg
Projektipäällikkö
+358 50 430 1996
mirka.raberg@forumvirium.fi

Lue myös