Mikko Laak projektipäälliköksi GreenIn Cities -hankkeeseen

Artikkelikuva: Mikko Laak projektipäälliköksi GreenIn Cities -hankkeeseen

Mikko Laak aloitti tammikuussa projektipäällikön työt vihreän infrastruktuurin GreenIn Cities -hankkeessa. Hän työskentelee osana Forum Viriumin Fiksu kaupunki -tiimiä.

Kuka olet, mistä tulet ja mitä töitä olet tehnyt?

“Olen Mikko Laak, lähtöisin länsisaksalaisesta pikkukaupungista ja monen mutkan kautta reilut kymmenen vuotta sitten Helsinkiin päätynyt projektipäällikkö. Opintoni olen suorittanut kaupunkisuunnittelusta ja -tutkimuksesta Hampurissa ja Tallinnassa. 

Olen työskennellyt kaupunkisuunnittelun ja arkkitehtuurin opetustehtävissä ja tutkijana yliopistossa. Olen tehnyt tuottajan roolissa suomalaista arkkitehtuuria tunnetuksi kotimaassa ja maailmalla sekä työskennellyt kaupunkisuunnittelun ja -liikkumisen, kestävän kehityksen ja johtamisen osaamisen kehittämisen parissa.” 

Mitä hanketta tulet tekemään ja roolisi siinä?

“Toimin projektipäällikkönä GreenIn Cities -hankkeessa.”

Mitä odotat pääseväsi näkemään ja tekemään?

“Odotan innolla hankkeemme ensimmäisten kokeilujen toteutumista. Toivon pääseväni näkemään tuulahduksia älykaupunkien tulevaisuudesta ja käymään innostavia keskusteluja kollegoiden ja hankekumppaneiden kanssa.” 

Mikä sinua innostaa?

“Ennakkoluulottomuus. Minua innostaa työskennellä ennakkoluulottomien ihmisten kanssa, jotka eivät pelkää tuntematonta, vaan näkevät sen mahdollisuutena. Saan voimaa ja inspiraatiota yhdessä tekemisestä.” 

Mitä teet kun et ole töissä?

“Vapaa-aikani kuluu pitkälti perheeni kanssa puuhastellessa ja yhdessä harrastaessa. Yksi näistä yhteisistä harrastuksista on purjeveneemme, jolla tulee vietettyä paljon aikaa kesäisin. Lisäksi tykkään hikoilla kuntosalilla ja nauttia taiteesta ja nykytanssista.”

Miten haluat kehittää älykaupunkia?

“Haluan olla kehittämässä älykaupunkia joka vaalii luontoa, tukee kaupunkilaisten tasavertaisuutta ja demokraattisia arvojamme sekä mahdollistaa arkea helpottavien ratkaisujen käyttämisen kaikille kaupunkilaisille.”

Mitä osaamista tuot Forum Virium Helsinkiin?

“Tuon mukanani kokemusta ja näkemyksiä kaupunkikehittämisen eri näkökulmista sekä runsaasti uteliaisuutta.”

Lämpimästi tervetuloa töihin Forum Viriumiin, Mikko!


Haluatko sinä mukaan töihin tekemään maailman toimivinta älykaupunkia? Saat tietoa avoimista työpaikoista verkkosivuiltamme seuraamalla meitä LinkedInissä sekä tilaamalla uutiskirjeemme.

Lue myös