Meri Vainio aloitti DOT-hankkeessa projektipäällikkönä

Artikkelikuva: Meri Vainio aloitti DOT-hankkeessa projektipäällikkönä

Kuka olet, mistä tulet ja mitä töitä olet tehnyt?

“Olen Meri Vainio, informaatioverkostojen diplomi-insinööri pedagogisella pätevyydellä. Viime vuodet olen toiminut yhteiskehittämisen ja oppimisalustojen kehittäjänä Suomessa, Etelä-Koreassa ja Kiinassa.”

Mitä hanketta tulet tekemään ja roolisi siinä?

“Toimin projektipäällikkönä vuoden alusta käynnistyneessä DOT – Digiosaamisen kehittäminen työtoiminnassa -hankkeessa. Hanke toteutetaan yhdessä Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimen kanssa ja sillä vastataan pandemian aiheuttamaan tarpeeseen löytää uusia kestäviä malleja järjestää toimintaa etänä ja vahvistaa asiakkaiden ja henkilöstön digitaalista kyvykkyyttä.”

Mitä odotat pääseväsi näkemään ja tekemään?

“Sote-puoli on tärkeä ja mielenkiintoinen alue. Minulla on kokemusta yhteiskehittämisestä ja monenlaisista oppimisalustoista, ja tässä hankkeessa pääsen soveltamaan niitä työtoiminnassa. Kaupungin projektihenkilöstöllä on kattava substanssiosaaminen, josta odotan oppivani lisää, ja jota pääsen täydentämään omalla osaamisellani.”

Mikä sinua innostaa?

“Minua innostaa jatkuva oppiminen ja uuden oivaltaminen yhdessä eri aloilta tulevien ihmisten kanssa. Parasta on kun erilaiset näkemykset kohtaavat, muokkautuvat ja syntyy jotain aivan uutta.”

Mitä teet kun et ole töissä?

“Vesi on elementtini ja viihdynkin meren päällä ja sen pohjassa. Pitkäaikaisin harrastukseni muodostelmaluistelu on lähellä sydäntäni ja minut löytää usein jäähallista ja ulkojäiltä. Lämpimissä vesissä tykkään laitesukellella. Viimeisen kahden vuoden ajan olen myös käyttänyt ison ajan vapaa-ajastani opettelemalla omakotitalon entisöintiiin, kunnostukseen, remontointiin ja pihanhoitoon liittyviä taitoja.”

Miten haluat kehittää älykaupunkia?

“Haluan kehittää kaupunkia ihmislähtöisesti ja tarpeet edellä. Pelkän digitoimisen sijaan kehitämme hankkeessamme laajemmin koko työtoiminnan toimintamallia ja oppimiskokonaisuutta käyttäjäläheisesti. Projektiin osallistuu suuri määrä työtoiminnan asiakkaita ja henkilökuntaa, jotka ovat sitoutuneet toimintaan myös projektin jälkeen. SmartSote-yhteistyöllä pyritään lisäksi nostamaan esiin laajempia teemakokonaisuuksia, joita yksittäiset projektit tukevat.”

Mitä osaamista tuot Forum Virium Helsinkiin?

“Ihmisläheisenä insinöörinä minulla on laaja tuntemus koulutuksen ja oppimisen alueelta, jota pääsen hyödyntämään nykyisessä ja tulevissa projekteissa ja niiden valmistelussa.”

Lämpimästi tervetuloa töihin Forum Viriumiin, Meri!

Haluatko sinä mukaan töihin tekemään maailman toimivinta älykaupunkia? Saat tietoa avoimista työpaikoista verkkosivuiltamme, seuraamalla meitä Twitterissä sekä tilaamalla uutiskirjeemme.

Lisätietoa

Projektipäällikkö Meri Vainio

Meri Vainio
Projektipäällikkö
+358 40 683 0660
meri.vainio@forumvirium.fi

Lue myös