Karolina Toivettula yhteisövastaavaksi Fiksu kaupunki -hankkeeseen

Artikkelikuva: Karolina Toivettula yhteisövastaavaksi Fiksu kaupunki -hankkeeseen

Karolina Toivettula aloitti loppukesästä työt Fiksu kaupunki -hankkeen yhteisövastaavana.

Kuka olet, mistä tulet ja mitä töitä olet tehnyt?

“Olen Karolina Toivettula, viestinnän ammattilainen ja kaupunkitutkimuksen maisteri. Minulla on monipuolinen tausta viestinnän ja markkinoinnin parista. Viimeisimmissä tehtävissäni olen pyörinyt arkkitehtuurin, kiinteistö- ja rakennusalan maailmoissa.”

Mitä hanketta tulet tekemään ja roolisi siinä?

“Aloitin Fiksu kaupunki -hankkeessa yhteisövastaavana. Toimin asukasyhteistyön, hankeviestinnän ja -tapahtumien sekä living lab -työn ja sen dokumentoinnin parissa.”

Mitä odotat pääseväsi näkemään ja tekemään?

“Odotan, että pääsen kehittämään omaa osaamistani kaupunkikehityksen parissa ja että pääsen työskentelemään ja vaihtamaan ajatuksia eri taustoista tulevien ihmisten kanssa.”

Mikä sinua innostaa?

“Minua innostavat ratkaisut, jotka edistävät kestävää kehitystä ja kaupunkilaisten elämänlaatua. Herkullisinta on, jos hiilineutraalia elämäntapaa edistävillä ratkaisuilla saadaan aikaan mukavampaa arkea vieläpä niin, että prosessiin saadaan mukaan itse käyttäjät.”

Mitä teet kun et ole töissä?

“Tykkään nollata liikunnalla. Sydämeni sykkii erityisesti kaikennäköisille korkean intensiteetin treeneille ja klassiselle baletille. Vastapainoksi hääräilen kotona, muun muassa parvekeviljelyn, kielten opiskelun ja miniatyyrien parissa sekä vietän aikaa puolisoni, ystävieni ja koirani kanssa.”

Miten haluat kehittää älykaupunkia?

“Haluan kehittää asuinalueita asukkaiden toiveiden suuntaan. Viihtyisyys ja viehättävyys ovat mielestäni oleellinen osa mukavaa ja sujuvaa älykaupunkia.”

Mitä osaamista tuot Forum Virium Helsinkiin?

“Tuon Forum Viriumille ihmislähtöisen näkökulman kaupunkikehitykseen. Opinnoissani olen tutkinut kaupunkibrändejä, segregaatiota, osallistumista ja asumisviihtyvyyttä. Lisäksi tuon mukanani vahvan viestinnällisen osaamiseni.”


Lämpimästi tervetuloa töihin Forum Viriumiin, Karolina! 


Haluatko sinä mukaan töihin tekemään maailman toimivinta älykaupunkia? Saat tietoa avoimista työpaikoista verkkosivuiltamme seuraamalla meitä Twitterissä sekä tilaamalla uutiskirjeemme.

Lisätietoa

Lue myös