Harjoittelija Ella Keinonen tutkii innovaatiokäytäntöjä

Artikkelikuva: Harjoittelija Ella Keinonen tutkii  innovaatiokäytäntöjä

Ella Keinonen aloitti alkuvuodesta harjoittelijana Forum Virium Helsingillä. Hän työstää gradua innovaatiotoiminnasta ja avustaa Fiksu kaupunki -tiimiä.

Kuka olet, mistä tulet ja mitä opiskelet?

“Olen Ella Keinonen, alun perin Espoosta, mutta opiskellut ja asunut Turussa, Portugalissa ja Ranskassa. Nyt olen viimeistelemässä opintojani ja aloittamassa työelämää täällä Helsingissä. 

Koulutukseltani olen tilastotieteiden kandidaatti ja kestävän kaupunkisuunnittelun maisteriopiskelija. Opintojeni ohella olen toiminut tilastotieteen asiantuntijana erilaisissa tutkimusprojekteissa ja tehnyt töitä visuaalisen kuntatiedon parissa.”

Mistä aiheesta kirjoitat graduasi ja miten työ Forum Viriumissa auttaa siinä?

“Graduni käsittelee osallistamistoiminnan vaikuttavuutta innovaatioprosesseissa, keskittyen innovaatiovälittäjien rooliin. Tutkimuskohteenani on siis Forum Virium Helsinki, joka onkin merkittävä toimija eri sidosryhmien osallistamisessa. Toimin Fiksu kaupunki -ohjelman parissa ja gradun ohella autan siellä, missä apua tarvitaan!”

Mitä odotat pääseväsi näkemään ja tekemään?

“Toivon pääseväni tutustumaan Forum Viriumin toimintaan mahdollisimman monipuolisesti ja näkemään, miten innovointiprosessien koordinointi käytännössä tapahtuu. Odotan myös innolla antoisaa graduprosessia ja mahdollisuutta työskennellä oikean aineiston parissa.”

Mikä sinua innostaa?

“Minua inspiroi yhteisökeskeinen arki älykaupungin kontekstissa, sillä se avaa paljon mahdollisuuksia. Olen innostunut teknologian roolista kestävän kaupunkisuunnittelun edistäjänä. Lisäksi datan analysointi sekä tietoon perustuva päätöksenteko ovat lähellä sydäntäni.”

Mitä teet kun et ole töissä?

“Vapaa-ajalla käyn pelaamassa squashia, retkeilen luonnossa ja vietän aikaa ystävien kanssa lautapelejä pelaillen ja kahviloita kierrellen. Harrastuksiini kuuluu myös konserttikanteleen soitto.”

Miten haluat kehittää älykaupunkia?

“Haluan tukea älykaupunkia hiilinegatiivisuustavoitteen saavuttamisessa mahdollisimman tehokkaasti ja nopeasti. Korostan yhteisön osallistamista ja osallistumista sekä käyttäjälähtöistä suunnittelua, jotta kaupunkimme olisi aidosti asukkaiden tarpeita vastaava. Uuden ja älykkään teknologian hyödyntäminen on keskeisessä roolissa mahdollistamassa innovatiivisia ratkaisuja.”

Mitä osaamista tuot Forum Virium Helsinkiin?

“Tuon tiimiin monialaista osaamista monipuolisen akateemisen taustani ansiosta. Opintojen aikana olen syventynyt kestävyyden eri ulottuvuuksiin, mikä antaa vahvan perustan kestävien ratkaisujen kehittämiselle. Kaupunkisuunnittelun osaamiseni yhdistettynä tilastotieteeseen tuo varmasti uusia näkökulmia.”

Toivotamme Ellan lämpimästi mukaan Forum Viriumiin!

Haluatko sinä mukaan töihin tekemään maailman toimivinta älykaupunkia? Saat tietoa avoimista työpaikoista verkkosivuiltamme seuraamalla meitä LinkedInissä sekä tilaamalla uutiskirjeemme.

Lue myös