Erityisasiantuntija Antti Luomala työskentelee hankevalmistelutiimissä

Artikkelikuva: Erityisasiantuntija Antti Luomala työskentelee hankevalmistelutiimissä

Antti Luomala aloitti alkuvuodesta eritysasiantuntijan työt Forum Virium Helsingin hankevalmistelutiimissä.

Kuka olet, mistä tulet ja mitä töitä olet tehnyt?

“Antti Luomala Sastamalan Karkusta Pirkanmaalta, alun perin Etelä-Pohjanmaalta. Olen tehnyt projekti-, johtamis- ja asiantuntijatöitä ensin logistiikka-alalla ja sittemmin ruokasektorilla, etenkin maatalouden ja pk-elintarvikejalostajien kanssa. Kehittämishankkeissa työskentelin pitkään Ahlmanin koulun säätiöllä Tampereella.”

Mitä hanketta tulet tekemään ja roolisi siinä?

“Teen Forum Viriumilla hankevalmistelua erityisasiantuntijan roolissa. Kokoamme kansallista hankekonsortiota elintarvikesektorin EAKR-ryhmähankkeeseen, jonka aiheita ovat muun muassa ruokajärjestelmän murros, data ja innovaatioekosysteemit.”

Mitä odotat pääseväsi näkemään ja tekemään?

“On hienoa oppia monenlaista Forum Viriumin tekemisestä ja osaamisesta. Odotan myös, että pääsemme kansallisessa verkostossa rakentamaan kehittämispolkuja uudistavan ruoantuotannon ja älykkäiden ratkaisujen kokeilemiseksi sekä uuden tutkimustiedon jalkauttamiseksi.”

Mikä sinua innostaa?

“Innostun ihmisten yhteistyöstä. Inspiroidun myös melko haastavistakin innovaatioista, jotka luovat yhteiskuntaan ja liike-elämään jotain uutta. Maaseutuaktiivina motivoidun erityisesti maaseudun elinvoimaa lisäävistä, sekä maaseutu-kaupunki-akselia vahvistavista ideoista ja projekteista.”

Mitä teet kun et ole töissä?

“Vietän aikaa ison perheeni kanssa, hoidan puutarhaani, luen ja opiskelen, istun meditaatiotuolissani. Paikalliskehittämisprojekteja olen tehnyt myös, joskin sellaiset ovat nyt tauolla pikkulapsiarjen takia ja huomio on enemmän kotipiirissä.”

Miten haluat kehittää älykaupunkia?

“Tukemalla innovaatioita kokonaisvaltaisesti kestävän ja nykyistä paikallisemman ruokajärjestelmän vahvistamiseksi sekä vahvistamalla kaupungin ja maaseudun synergioita ruokaketjun näkökulmasta.”

Mitä osaamista tuot Forum Virium Helsinkiin?

“Ymmärrystä ruokajärjestelmän toiminnasta, maakunta- ja maaseutunäkökulmia kaupunkikehittämisen rinnalle sekä filosofista ja ihmistieteellistä näkemystä.”

Lämpimästi tervetuloa Forum Viriumiin, Antti!

Haluatko sinä mukaan töihin tekemään maailman toimivinta älykaupunkia? Saat tietoa avoimista työpaikoista verkkosivuiltamme seuraamalla meitä LinkedInissä sekä tilaamalla uutiskirjeemme.

Lue myös