Ari Kaukiainen aloitti projektisuunnittelijan työt SPACE4Cities-hankkeessa

Artikkelikuva: Ari Kaukiainen aloitti projektisuunnittelijan työt SPACE4Cities-hankkeessa

Projektisuunnittelija Ari Kaukiainen aloitti työt Forum Virium Helsingillä marraskuussa. Hän työskentelee SPACE4Cities-projektissa, joka tähtää kaupunkitilan dynaamiseen käyttöön yhdistämällä satelliiteista saatua dataa muiden tietolähteiden ja työkalujen kanssa.

Kuka olet, mistä tulet ja mitä töitä olet tehnyt?

”Olen Ari Kaukiainen, Järvenpäästä kotoisin oleva nykyinen helsinkiläinen. Odotan juuri maisterin papereita Helsingin yliopistosta poikkitieteellisestä kestävyystieteen ECGS-maisteriohjelmasta. 

Olen tehnyt töitä yrittäjänä koulutus- ja ympäristöalan teknologia-startupeissa sekä isommissa IT-alan yrityksissä pääasiassa B2B-myynnin ja liiketoiminnan kehityksen parissa.”

Mitä hanketta tulet tekemään ja roolisi siinä?

”Liityin projektisuunnitelijaksi SPACE4Cities-projektiin, joka tähtää kaupunkitilan dynaamiseen käyttöön yhdistämällä satelliiteista saatua dataa muiden tietolähteiden ja työkalujen kanssa. Projektin kokeiluja pilotoidaan Helsingin lisäksi useassa eurooppalaisessa kaupungissa. 

Forum Virium Helsinki koordinoi projektin edistämistä kansainvälisessä konsortiossa. Roolini on projektin monipuolinen edistäminen ja projektikoordinaattorin tukeminen. Toimenkuvaani kuuluu paljon organisointia ja viestintää eri sidosryhmien kanssa.” 

Mitä odotat pääseväsi näkemään ja tekemään?

”Forum Viriumilla pääsen kehittämään ymmärrystäni EU:n innovaatioiden rahoitusinstrumenteista syvällisesti ja pääsen näkemään, miten suuret innovatiiviset julkiset hankinnat toimivat. Olen itsekin aiemmin hakenut Horizon Europe -rahoitusta startupin osakkaana. 

Pidän myös monimutkaisen ja haastavan projektin toimittamista hyvänä jatkona aiemmalle projektinhallintakokemukselle. Forum Viriumilla on ollut innostavaa nähdä kuinka paljon tulevaisuuteen katsovia ja ihmisten elämää helpottavia projekteja Suomessa ja Helsingissä on meneillään, vaikka ne eivät ole julkisessa valokeilassa.”

Mikä sinua innostaa?

”Olen hyvin kiinnostunut ympäristöinnovaatioiden edistämisestä, ja tähtään jatkaa uraani tämän parissa. Minua innostaa olla mukana toteuttamassa uusia rohkeita kokeiluja ja ratkoa tosielämän ongelmia sekä tarpeita. Vaikka kaupungin kehitysprojekteissa kuluu vuosia projektin alusta loppuun, niiden vaikutuksen näkeminen tosielämässä on hyvin innostavaa.”

Mitä teet kun et ole töissä?

”Harrastan vapaa-ajallani sukeltamista, musiikkia, taekwondoa ja videopelejä. Osallistun myös eri järjestöjen vapaaehtoistoimintaan ja olen ollut mukana perustamassa paria yhdistystä. Vapaa-ajallani touhuan erilaisten pikkuprojektien parissa, esimerkiksi tarjoan toiminimellä pelikonsolien huoltoja.”

Miten haluat kehittää älykaupunkia?

”Olen opinnoissani käsitellyt paljon kaupunkien viheralueita, ja tämän vuoksi minua kiinnostaa nähdä miten saamme yhdistettyä rakennetun ympäristön luonnonympäristön kanssa sulavasti. Tämä edistää sekä ihmisten että urbaanien eliölajien hyvinvointia. Minua kiinnostaa myös kehittää kaupunkien toimivuutta asukkaille sekä saada uusia ja kestäviä energiamuotoja käyttöön.”

Mitä osaamista tuot Forum Virium Helsinkiin?

”Olen luova, organisoitunut ja sosiaalinen ihminen. Tuon Forum Viriumille poikkitieteellistä osaamista, kykyä muodostaa luovia ratkaisuja ja uusia näkökulmia määriteltyihin ongelmiin muun muassa design-ajattelun kautta. Minulla on myös kokemusta projektinhallinnassa ja toiminut erilaisten sidosryhmien kanssa. Forum Virium tuntuu olevan juuri oikeanlainen paikka minulle ja olen nauttinut ensimmäisistä viikoistani suuresti.”


Lämpimästi tervetuloa töihin Forum Virium Helsinkiin, Ari!Haluatko sinä mukaan töihin tekemään maailman toimivinta älykaupunkia? Saat tietoa avoimista työpaikoista verkkosivuiltamme seuraamalla meitä LinkedInissä sekä tilaamalla uutiskirjeemme.

Lue myös