Helppoa liikkumista matkailijoille – Jätkäsaaren 4 nopeaa kokeilua valittu

Artikkelikuva: Helppoa liikkumista matkailijoille – Jätkäsaaren 4 nopeaa kokeilua valittu

Perille asti -hankkeen ensimmäiset nopeat kokeilut on valittu. Kesällä ja syksyllä Jätkäsaaressa nähdään neljä uudenlaista liikkumispalvelua tai -ratkaisua, joita kokeillaan oikeassa kaupunkiympäristössä matkailijoiden kanssa.

1. Yhteiskäyttöautot ja älyparkki

DriveNow ja Easypark tuovat yhteiskäyttöiset autot joustavasti Jätkäsaaren matkailijoiden käyttöön älyparkkeerauksen avulla.

2. Ääniopastetut sähköpyöräretket

Vapaus Bikes ja Route Pepper tarjoavat uudenlaisia ääniopastettuja sähköpyöräretkiä matkailijoille.

3. Vesitiekuljetus matkailukohteisiin

Norsö Lines tarjoaa matkailijoille kuljetusta vesiteitse Jätkäsaaresta matkailukohteisiin.

4. Venekyytien P2P-kuljetusalusta

Bout parantaa merellisten kohteiden saavutettavuutta kehittämällä P2P-kuljetusalustaa venekyytejä tarvitseville ja niitä tarjoaville.

Perille asti -hanke haki keväällä nopeita kokeiluja Jätkäsaareen avoimella tarjouskilpailulla. Tavoitteena oli löytää kokeiltavaksi uusia ja innovatiivisia liikkumisen ratkaisuja, jotka helpottavat matkailijoiden liikkumista tai parantavat matkailun kannalta kiinnostavien kohteiden saavutettavuutta. Kiitämme kaikkia hakuun osallistuneita!

Jätkäsaarta yhteiskehitetään asukkaiden, yritysten ja korkeakoulujen kanssa

Kokeilut toteutetaan tulevana kesänä ja syksynä. Nopeiden kokeilupyrähdysten tavoitteena on tarjota yrityksille ja kaupungille ymmärrystä uusista liikkumisen ratkaisuista, niiden hyödyistä ja mahdollisista haasteista.

Jätkäsaari on uusien liikkumisratkaisujen kokeilualue ja älyliikenteen näyteikkuna maailmalle. Jätkäsaaressa uusia liikkumisen palveluja ja teknologioita kehitetään tiiviissä yhteistyössä asukkaiden, kaupungin, yritysten ja korkeakoulujen kanssa.  

“Jätkäsaari on kantakaupungin kylkeen rakentuva merellinen kaupunginosa, jossa toimii Euroopan vilkkain matkustajasatama. Se on loistava paikka kokeilla uusia liikkumispalveluja oikeiden matkailijoiden kanssa. Nyt käynnistyvät kokeilut vastaavat konkreettisella tavalla matkailijoiden liikkumisen haasteisiin. On todella innostavaa lähteä kokeilemaan ja oppimaan yhdessä yritysten kanssa”, sanoo Forum Virium Helsingin projektipäällikkö Janne Rinne.

Seuraa kokeilujen edistymistä Forum Virium Helsingin Facebookissa ja Twitterissä sekä Perille asti -hankkeen Twitterissä. Hyppää kyytiin!

Perille asti -hanke saa rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta osana 6Aika-strategiaa. Rahoituksen myöntää Uudenmaan liitto. Hanke toteutetaan 2017–2019.

Kuva: Helsingin kaupunki

Lisätietoja

Kuva

Janne Rinne

#alyliikenne #jml
puh. +358 40 682 0050
janne.rinne(at)forumvirium.fi

Kuva

Perille-asti-logobanneri-6aika-eu-vipuvoimaa-uudenmaan-banneri-900

Lue myös