Pasilaan nousee Forum Virium Center

Keskuksesta tulee digitaalisia palveluja ja sisältöjä kehittävien yritysten työskentely- ja kohtauspaikka

Digitaalisten sisältöjen ja palvelujen kehittämisklusteri Forum Virium Helsinki saa oman talon Pasilaan. Forum Virium Center -työnimen saanut, noin 34 000 m2 kokoinen rakennus tulee sijoittumaan Länsi-Pasilaan Yleisradion alueen pohjoispuolelle. Rakennushankkeen osapuolet ovat Yleisradion eläkesäätiö ja Sponda Oyj.

Forum Virium Centerin tilat suunnitellaan digitaalisia palveluja ja sisältöjä kehittävien yritysten näkökulmasta. Forum Virium Helsinki on aktiivisesti suunnittelussa mukana. Tavoitteena on luoda ympäristö, joka tarjoaa mahdollisuudet alan yritysten väliselle vuorovaikutukselle ja keskustelulle sekä luo myönteisen toimintailmapiirin avoimelle innovaatiolle ja luovalle työskentelylle.

Forum Virium Center kokoaa alan merkittäviä toimijoita yhteen. Forum Virium Helsinki –klusterin toimisto muuttaa uuteen taloon, ja klusterin jäsenet ja yhteistyökumppanit tulevat sijoittamaan toimintojaan sinne. Myös digitaalisia sisältöjä kehittäville pk-yrityksille kaavaillaan tiloja rakennukseen.

– Forum Virium Helsingin tekemisen ytimessä on erilaisten osaamisten varaan rakentuva yhteistyö ja ihmisten vuorovaikutus. Forum Virium Center luo puitteet nopealle prototyyppien rakentamiselle, testaamiselle ja jalostamiselle. Avoimen innovaation toimintaympäristöä suunnittelemaan kootaan yhteen parhaat voimat toimintamallien kehittämisen ja työympäristöjen suunnittelun alueilta, kertoo Forum Virium Helsingin johtaja Jarmo Eskelinen.

Forum Virium Centerin rakennustyöt alkavat aikaisintaan syksyllä 2007, ja arvioitu valmistumisajankohta on 2008. Hankkeen kokonaisinvestointi on noin 95 milj. euroa.

Lisätietoja:
Forum Virium Helsinki, johtaja Jarmo Eskelinen, p. 050 593 3441, jarmo.eskelinen(at)forumvirium.fi
Sponda Oyj, kiinteistökehitysjohtaja Joni Mikkola, p. 040 518 1217, joni.mikkola(at)sponda.fi
Yleisradion eläkesäätiö, kiinteistöpäällikkö Markku Strömberg, p. 040 505 1358, markku.stromberg(at)yle.fi

Lue myös