Päiväkotien kuva- ja videopäiväkirjapalvelu medioissa (6/2006)

Kamerakännykkä tuo päivähoitolapset vanhempien työpaikoille
Helsingin Sanomat 19.6.2006

Kännykkäkamera on nyt tuotu päiväkotilasten ja näiden vanhempien väliseen viestintään. Auringonpilkun päiväkodin hoitajat ovat kuvanneet lapsia toukokuun lopusta lähtien. Kuvat menevät kahdesta kännykkäkamerasta suoraan verkkoon, josta vanhemmat pääsevät niitä katselemaan.

Aivan reaaliajassa kuvat eivät verkkoon ilmesty, koska päiväkoti sensuroi ensin epäonnistuneet otokset pois.

Palvelu on Forum Virium Helsingin kehittämä. Auringonpilkun päiväkodin lisäksi se on ollut koekäytössä kolmessa muussakin päiväkodissa Helsingissä ja Espoossa.

”Minulla on ajatus, että jos tämä syksyllä jatkuu, verkkoon tulisi myös kuvia ja videoita lasten esityksistä ja hammaslääkärikäynneistä. Eskari-ikäiset voisivat tehdä omia uutisia”, päiväkodin johtaja Juha Koskelainen suunnittelee.

Päiväkotien nettilähetys sai heti suosiota
Iltalehti Online 19.6.2006

Neljässä pääkaupunkiseudun päiväkodissa on toukokuun ajan testattu verkkopalvelua paitsi valokuvaamalla myös videoimalla lasten retkiä ja leikkejä

Päiväkotiin on kehitetty uusi palvelu, jonka avulla vanhemmat pääsevät kurkistamaan lastensa arkeen. Palvelun avulla tallenteet ovat nyt siirtyneet automaattisesti internetiin vanhempien ihasteltavaksi.
Vastaanotto on ollut innostunutta.

Päiväkodin tapahtumat netitse vanhemmille
ITviikko 19.6.2006

Forum Virium Helsinki kertoo kumppaneineen kehittäneensä kuva- ja videopäiväkirjapalvelun päiväkodeille. Palvelussa päiväkodit kuvaavat päivän tapahtumia ja jakavat ne lasten vanhempien nähtäviksi.

Palvelu on otettu kokeilukäyttöön toukokuussa neljässä pääkaupunkiseudun päiväkodissa. Niissä on ryhdytty kuvaamaan heille jaetuilla multimedialaitteilla päiväkodin tapahtumia aktiivisesti, ja palvelua kohtaan osoitettu innostus on yllättänyt kaikki osapuolet.

Multimediakännyköitä on kokeiltu päiväkodeissa
Ylen aikainen / Uudenmaan uutiset 19.6.2006

Matkapuhelinvalmistajat ja operaattorit etsivät tuotteilleen uusia käyttäjiä jopa päiväkodeista.

Forum Viriumin kokeilussa pääkaupunkiseudun neljälle päiväkodille jaettiin viime kuussa multimediapuhelimet, joilla henkilökunta on kuvannut päiväkodin arkea.

Kuvapäiväkirjapalvelu avaa vanhemmille ikkunan päiväkodin arkeen
Ylen radion uusien palvelujen kehityspäällikön Tuija Aallon blogi 19.6.2006

Teknologia on silloin parhaillaan, kun se sujuvoittaa ja helpottaa ihmisten keskinäistä viestintää. Tekniikka sinänsä ei ole kiinnostavaa; se on, mitä iloa siitä voi olla arkeen.

Tässä Forum Viriumin puitteissa kokeillussa päiväkotien videopäiväkirjapilotissa on löydetty arkinen tarve: vanhempien halu nähdä todistusaineistoa siitä, että lapsi voi päiväkodissa hyvin.

Lue myös