Oulu palkitsi avoimen datan innovaatiokisan parhaita kisatöitä

Artikkelikuva: Oulu palkitsi avoimen datan innovaatiokisan parhaita kisatöitä
Apps4Pohjois-Pohjanmaan toimijat edistävät avoimen datan hyödyntämistä

Avoimen datan kuntakiertue jalkautui Ouluun maanantaina 27.10.2014. Ohjelmassa oli ajankohtaisia puheenvuoroja my data -ajattelusta, avoimen data ja avoimen lähdekoodin hyödyntämisestä. Tilaisuuden yhteydessä palkittiin ensimmäistä kertaa järjestetyn alueellisen Apps4Pohjois-Pohjanmaa avoimen datan innovaatiokilpailun kisatöiden parhaimmisto. Alueellisen kilpailun teemana tänä vuonna oli terveyden, hyvinvoinnin ja liikunnallisuuden edistäminen avoimia datalähteitä ja mobiliteettia hyödyntämällä.

• Vaikuta-sarjan parhaana kilpailutyönä palkittiin Mapitare-maastokarttasovellus. Toiseksi sijoittui CaddieON-sovellus golffareille.
  • Innosta-sarjan parhaana kilpailutyönä palkittiin KunnonBuusteri – hyvinvointia edistävä mobiilikonsepti.
  • Hahmota-sarjan parhaana kilpailutyönä palkittiin Oulua.fi – lähidemokraattinen informaatiopalvelu
  • Mahdollista-sarjan parhaana kilpailutyönä sekä teemahaasteen kunniamaininnalla palkittiin FoodAurora –avoin ja yhteisöllinen elintarviketietokanta
Alueellisen kilpailun tavoitteena on edistää avoimen dataan pohjautuvaa ajattelua alueella sekä aktivoida kehittäjiä rakentamaan kilpailukykyisiä sovelluksia alueen elinvoiman edistämiseksi. Kilpailutöiden ideana on tuottaa toimivia sovelluksia kuntalaisten aktivoimiseksi ja hyvinvoinnin edistämiseksi.

Alueelliseen kilpailuun osallistuvat työt ovat automaattisesti mukana myös valtakunnallisessa Apps4Finland-kilpailussa, jonka voittajat julkistetaan Helsingissä 3.12.2014.