Osallistu Kissojen Yössä eläintarhan melututkimukseen älyteknologian avulla

Artikkelikuva: Osallistu Kissojen Yössä eläintarhan melututkimukseen älyteknologian avulla

Korkeasaari ja Forum Virium tekevät melututkimusta eläintarhassa perjantaina 14.9. Kissojen Yön aikaan. Tarkoituksena on tarkkailla eläinten viihtyvyyttä ja ison tapahtuman aiheuttamaa äänimaailmaa, ja apua mittaukseen toivotaan myös tapahtuman yleisöltä.

Kuka tahansa voi osallistua tutkimustiedon keräämiseen, jos taskusta löytyy Android- tai Apple-puhelin. Puhelimeen ladataan ilmainen AMBICITI-sovellus, jonka on kehittänyt ranskalainen tutkimuslaitos Inria. Sovellus mittaa äänen voimakkuutta desibeleinä, muttei tallenna itse puhetta. Mittaustulokset kootaan yhteiselle melukartalle, josta tulee sitä tarkempi, mitä useampi mittaaja osallistuu sen tekoon. Myös Korkeasaaren työntekijöitä ja tapahtuman vapaaehtoisia osallistuu mittaustalkoisiin.

Perjantaina Mustikkamaan sillan päässä päivystää oppaita jakamassa mittausohjeita halukkaille sekä auttamassa sovelluksen lataamisessa ja käytössä. Voit ladata sovelluksen myös etukäteen ja tutustua sen käyttöön alla olevien ohjeiden avulla. Se löytyy sovelluskaupasta nimellä Ambiciti.

Forum Virium on aiemmin järjestänyt vastaavanlaisia mittauskävelyjä Jätkäsaaressa ja Vallilassa. Kissojen Yön mittaustulokset julkaistaan tapahtuman jälkeen Korkeasaaren nettisivuilla.

Näin osallistut melututkimukseen

1. Lataa sovelluskaupastasi (Android/iOs) Ambiciti-sovellus ja avaa se. Melumittausta varten sovellus tarvitsee puhelimen mikrofonia ja paikannustietoja.
2. Avaa “Journey” vasemmasta yläkulmasta ja klikkaa auki “MyCity Journey”.
3. Paina alareunasta “Start” aloittaaksesi mittauksen.
4. Voit keskeyttää mittauksen painamalla “Stop”.
5. Kun lopetat mittauksen ja poistut Journeystä (nuoli vasemmassa yläkulmassa), sovellus kysyy: “Do you want to send them before exiting the journey?”, paina “Send”.

Mittauskävelyn aikana:

  • pidä puhelinta mieluiten kädessä, mutta ohuen taskun läpi mittaus onnistuu myös
  • mittaa vain ulkotiloissa, keskeytä mittaus sisätiloihin siirtyessäsi
  • älä muokkaa puhelimen asetuksia
  • vältä mikrofonin pitämistä kasvojen lähellä
  • puhu ja toimi normaalisti

Korkeasaari
Ambiciti
Inria

Tervetuloa!

Lisätietoja

Kuva

Silja Peltonen

#SeniorSafety #bgreen #EITdigital
Mobile: +358 40 742 6360
silja.peltonen(at)forumvirium.fi

Lue myös