Open Forum: FIWARE-rahoitusta pk-yrityksille

Artikkelikuva: Open Forum: FIWARE-rahoitusta pk-yrityksille

Forum Virium Helsinki järjesti 23.3.2015 Open forum -infotilaisuuden, jossa kerrottiin FIWARE-rahoituksesta pk-yrityksille. Tilaisuus houkutteli paikalle reilut 60 startup- ja pk-yrityksten edustajaa, joita kiinnosti kuulla lisää teknologiakehitykseen tarkoitetusta tuesta.

FIWARE Accelerator tarjoaa 100% EU-rahoitusta yrityksille, jotka hyödyntävät tuote- ja palvelukehityksessään avoimen lähdekoodin FIWARE-teknologioita. 

Eri toimialoille suunnattuja kiihdyttämöohjelmia on kaikkiaan 16, ja suurimpaan osaan niistä voi edelleen hakea. Suomessa ohjelmista koordinoidaan kahta: luovien alojen CreatiFI-hanketta* sekä innovatiivisia ICT-palveluja eHealth-markkinoille rahoittavaa FICHe-hanketta.

Open Forumin aamun avauksena oli Annukka Vartevan tietoisku 6Aika-ohjelman yrityshankkeista. Varteva toivotti kaikki avoimesta datasta kiinnostuneet mukaan yrityspaneeliin, joka kokoaa eri alojen asiantuntijoista innovatiivisista yrityksistä ja yritysverkostoista yhteen kertomaan tiedonjalostukseen liittyvistä tarpeista ja toiveista. 

Kaisa Sibelius esitteli FIWARE-ohjelman perusteet ja kävi tarkemmin läpi eri ohjelmia sekä niiden avoimia hakuaikoja. Pentti Launonen avasi FIWAREn laajempia tavoitteita ja Santeri Paavolainen tarjolla olevia teknologioita. Keskustelu oli vilkasta erityisesti teknologioihin liittyen ja viesti oli selvä: hakijoiden on todella syytä tutustua teknologioihin etukäteen ja myöskin siihen, että ne todella toimivat oman liiketoiminnan osana. 

Jo rahoitetuista suomalaisista yrityksistä paikalla oli LeeLuu Nightlights, joka on saanut tukea CreatiFI-projektin ensimmäisellä kierroksella. Tarkoituksena on nyt kehittää hyvästä ideasta toimiva prototyyppi. Yritys kehittää yövaloa, joka lievittää pimeän pelkoa toimien myös pehmoeläimenä. LeeLuu-valot ovat suloisia eläinhahmoja, jotka on valmistettu pehmeästä, interaktiivisesta tekstiilistä. Valo syttyy LeeLuuta puristamalla, silittely säätää kirkkautta. Radioyhteyden ansiosta yhdellä Leeluulla voi ohjata myös muita huoneessa olevia Leeluu-valoja. 

Syyskuussa 2015 avautuu CreatiFI-ohjelman toinen hakukierros. Sille voivat osallistua yritykset, joilla on kaupallistamisvaiheessa oleva tuote tai palvelu, jossa hyödynnetään jotakin FIWARE-teknologiaa. Lisätietoa: www.creatifi.eu/open-calls/open-call-2

Lisätietoa FIWAREsta:

FIWARE techologies: catalogue.fiware.org
FIWARE accelators: www.fiware.org/accelerators

Kysy lisää: Kaisa Sibelius, puh. 040 570 1317, kaisa.sibelius (at) forumvirium.fi

Open Forum -tilaisuudet ovat tiiviitä, noin kahden tunnin aamukahvitilaisuuksia, joissa on lupa keskustella ja tavata uusia tuttavuuksia. Open Forumit nostavat esille erityisesti pk-yrityksiä kiinnostavia ajankohtaisia aiheita. Tilaisuuksiin kutsutaan Forum Virium Helsingin verkoston jäseniä ja ne ovat maksuttomia. 

 

*) Advertising services, Antique goods, Architectural services, Art gallery, Artist supplies retailing, Arts, Book publishing, Broadcasting (TV/ Radio), Ceramics, Craft shops, Design services, Fashion, Furniture, Gaming, Jewellery, Libraries, Magazines, Motion Picture and Video distribution, Museum operators, Music, Musicians, Newspaper publishing, Performers (Performing art), Professional Photography services, Publishing, Specialized Tourism and Writers. Also, creative activities are permeating into other sectors that require high degrees of creativity, most notably the ICT sector.
 

Perustietoa FIWARE-ohjelmasta (Kaisa Sibeliuksen esitys):

Lue myös