Open Finland Challenge -finalistit 2015 julkistettu

Artikkelikuva: Open Finland Challenge -finalistit 2015 julkistettu

Vuoden parhaat digitaalisen avoimuuden palvelut palkitaan – Open Finland Challenge -gaala 3.12.2015

Yli 150 Open Finland Challenge kilpailuun osallistuneen työn joukosta on valittu finalisteiksi 60 loistavaa verkko- tai mobiilipalvelua viidessä eri sarjassa. Kilpailun taso on noussut entisestään ja tänä vuonna kilpailuun osallistui myös useita kansainvälisiä projekteja. Erityisen tiukkaa kilpailu oli sarjoissa “Liikenne ja turismi”, sekä “Julkiset palvelut, aktiiviset kansalaiset”. Finalistien valinnassa päätuomari, aiempien vuosien menestyjä ja sarjakeksijä Ilkka Pirttimaa, korostaa mm. seuraavia ominaisuuksia: tarve ja vaikuttavuus, toteutuksen laatu ja kehitysnäkymät sekä uutuusarvo.

Tervetuloa Open Finland Challenge -palkintogaalaan 3.12.2015, klo 15-20, Helsingin Bio Rexiin. Gaalassa luovutetaan yhteensä 20 kpl 1000 euron palkintoja eri sarjoissa ja lisäksi aluekilpailut, Smart City App Hack ja Ultrahack jakavat kukin omat palkintonsa!. Finalistien parhaimmisto pääsee lisäksi “pitchaamaan” eli esittelemään työnsä muutamassa minuutissa yleisölle, ja yleisö äänestää 5000 euron pääpalkinnon saajan.

Tapahtuman pääosassa ovat kilpailuun osallistuneet kehittäjät – mutta lyhyet puheenvuorot digitalisaatiosta ja avoimen Suomen tulevaisuudennäkymistä pitävät valtiosihteeri Olli-Pekka Heinonen, pääomasijoittaja Reaktor Ventures, avoimuutta Suomen suurimmissa kaupungeissa edistävä 6Aika-hanke, sekä talousvisualisoinneista palkittu Hahmota.

Ilmoittaudu osallistujaksi palkintogaalaan:  http://okf.fi/ofc-gala-registration

The shortlisted finalists of the categories – and the number of awards given per category are as follows:

Mobility and Tourism (6 prizes – 19 shortlisted finalists)

Media, Arts and Culture (3 prizes – 9 shortlisted finalists)

Education and Science (3 prizes – 9 shortlisted finalists)

Food and Wellness (3 prizes – 9 shortlisted finalists)

Public Services, Active Citizens (5 prizes – 15 shortlisted finalists)

Lisätietoja:

http://openfinlandchallenge.fi/

Kilpailukoordinaattori, Open Knowledge Finland ry. toiminnanjohtaja
Teemu Ropponen
teemu.ropponen@okf.fi
040-5255153

Lue myös