Ohjelmia rakkaudesta Helsinkiin

Artikkelikuva: Ohjelmia rakkaudesta Helsinkiin
Yhteisöllisesti toimiva kanava taltioi kaupungin arkea ja juhlaa.
 
Stadi.TV on Helsingin seudun yhteisöllinen paikallistelevisio, jolla pyörii niin ammattilaisten kuin amatöörien tuottamaa ohjelmaa. Stadi.tv:n palvelimelle voi ladata omia ohjelmiaan muiden kaupunkilaisten nähtäville, tai osallistua mediatyöpajaan, jossa opastetaan alkuun sisällön tekemisessä.
 
 ”Stadi.TV kuvaa ruohonjuuritason Helsinkiä, kivijalkojen kukkakioskeja ja arjen ilmiöitä”, kertoo Stadi.TV:n vastaava tuottaja Mia Marttiini Forum Virium Helsingistä.
 
Ohjelmat kuvaavat kaupungin asioita, ihmisiä, elämäntapoja, tapahtumia ja historiaa. Sekä turisti että kaupunkilainen löytävät uusia kulmia elävästä Helsingistä, jopa yhdeksällä kielellä.
 
Kanava edistää myös koko kaupunkiyhteisön vuoropuhelua ja viestintää.
 
”Päätöksen äärellä -ohjelmasarjassa perehdytään kaupunginvaltuustossa päätettäviin asioihin ja käännetään paikallispolitiikan kapulakieltä kansankielelle. Viime aikoina on käsitelty yhteisöjen kanssa mm. syrjäytyneiden palveluita, pyöräilyn edistämistä ja nuorten roolia päätöksenteossa”, kuvailee Stadi.TV:n tuottaja Jenni Niemiaho ohjelmasisältöjä.
 
Ohjelmaa tuottaa kanavan oman toimituksen lisäksi joukko itsenäisiä tekijöitä, yhteisöjä ja tapahtumajärjestäjiä. Yhteistyössä syntyy suoria tv-lähetyksiä mm. kauppakeskuksen aulasta tai kirjastosta. Halukkaille kaupunkireporttereille järjestetään työpajoja, joissa opetetaan aiheiden käsittelyä, editointia, kameratyöskentelyä ja videoiden jakamista. Monipuoliset sisällöt taipuvat myös urbaaneille medianäytöille.
 
Stadi.TV näkyy tällä hetkellä netissä osoitteessa www.stadi.tv. Toiveissa on vakiinnuttaa yhteisömedia sekä käsitteenä että tuotannollisena mallina Helsingin lisäksi muihin kaupunkeihin.
 
Stadi.tv on Helsingin seudun yhteisöllinen ja urbaani paikallistelevisio. 
 
 
Teksti: Heini Jokinen, Tarinatakomo
Kuva: Antti Svenn
 
Juttu on julkaistu osana Forum Virium Helsingin Avointa kaupunkia rakentamassa -julkaisua
 

 
 

Lue myös