Muotoilija Mette Hiltunen vahvistaa Fiksun Kalasataman Urban lab -kehittäjätiimiä

Artikkelikuva: Muotoilija Mette Hiltunen vahvistaa Fiksun Kalasataman Urban lab -kehittäjätiimiä

Lokakuussa Fiksu Kalasatama -tiimissä harjoittelijana aloittanut muotoilija Mette Hiltunen keskittyy kauppakeskus REDIssä sijaitsevan Urban lab -tilan kehittämiseen.

 

Kuka olet, mistä tulet ja mitä töitä olet tehnyt?

Olen Mette Hiltunen ja koulutukseltani muotoilija. Olen työskennellyt aiemmin jalkineteollisuudessa tuotesuunnittelijana, mutta tällä hetkellä opiskelen maisterintutkintoa Aalborgin yliopiston Sustainable Design -koulutusohjelmassa.

Mitä hanketta tulet tekemään ja roolisi siinä?

Olen harjoittelijana Fiksu Kalasatama -hankkeessa ja työtehtäväni tulevat keskittymään uuden Urban lab -tilan avaamiseen liittyviin käytännön asioihin sekä tilan ylläpitoon sen avaamisen jälkeen. Harjoittelun ohella teen opinnäytetyöni Urban lab -tilaan liittyen.

Mitä odotat pääseväsi näkemään ja tekemään?

Odotan innolla pääseväni tutustumaan paremmin Kalasatamassa kokeiluihin ja jo toteutettuihin älykkäisiin ratkaisuihin ja tietenkin näkemään, millaisia hankkeita Forum Virium Helsingissä ylipäänsä tehdään. On kiinnostavaa päästä kehittämään Urban lab -tilaa yhdessä sitä käyttävien ryhmien kanssa niin harjoittelun kuin opinnäytetyöni puitteissa. Harjoitteluni aikana toivon pääseväni työskentelemään erilaisista taustoista tulevien ihmisten kanssa.

Mikä sinua innostaa?

Innostun yhdessä tekemisestä, uusien ihmisten kohtaamisesta ja kokemusten jakamisesta. Olen utelias ja kiinnostun helposti uusista ideoista ja asioista.

Mitä teet kun et ole töissä?

Vietän vapaa-aikaani yleensä puolisoni tai ystävien kanssa – aikaa kuluu esimerkiksi matkustellessa, museoissa, kaupungissa ja luonnossa liikkuessa sekä tällä hetkellä asuntoa remontoidessa. Minulla on Vallilassa jaettu työpaja, jossa voin tehdä vaikka kenkiä tai muita omia projekteja.

Miten haluat kehittää älykaupunkia?

Älykaupungit ovat minulle melko uusi aihe, mutta haluan oppia lisää niiden potentiaalista ilmastohaasteiden ratkaisemisessa. Esimerkiksi kierto- ja jakamistalouden ratkaisuja voidaan kehittää käyttäjälähtöisesti yhdessä kaupungin asukkaiden ja muiden toimijoiden kanssa. Hyvän muotoilun avulla meitä kaupunkilaisia voidaan ohjata kestävämpien vaihtoehtojen pariin vaivattomasti ja sujuvasti.

Mitä osaamista tuot Forum Virium Helsinkiin?

Toivon tuovani osaltani muotoiluosaamista ja käyttäjälähtöisen suunnittelun näkökulmaa, mutta myös apua käytännön asioiden hoitamiseen toisinaan kiireisessä projektiympäristössä.

 

Lämpimästi tervetuloa mukaan Forum Viriumiin, Mette!

Lue myös