Mitä dataa sinä haluaisit auki?

Artikkelikuva: Mitä dataa sinä haluaisit auki?

Julkisen datan arvo vain kasvaa, kun sitä käytetään. Kaipaisitko sovellukseesi jotain erityistä dataa, jota vielä et ole avoimena löytänyt? Kerro toiveesi osoitteessa www.hri.fi/fi/datatoiveet.

Tähän mennessä Helsinki Region Infoshare -palvelun lomakkeella on jo toivottu avattavaksi mm. kiinteistöstä, liikennemerkeistä, kaupungin omistamista tiloista ja rakennuksista sekä kierrätys- ja lajittelupisteistä kertovaa dataa.
 
HRI-tiimi vie sanaa eteenpäin, etsii vastauksia ja edistää avaamista käytännössä. Esimerkiksi liikennevalodatan jäljille lähdettiin juuri käyttäjältä tulleen toiveen pohjalta. Kävi ilmi, että pääkaupunkiseudun liikenteenhallintakeskuksessa datan avaamista oli jo valmisteltu hyvinkin paljon. Sähköautojen latauspisteistä kiinnostuneille taas kerrottiin Palvelukartan REST-rajapinnasta, jonka kautta tiedon lähteille pääsee suoraan.
 
Helsinki Region Infoshare avaa Helsingin seutua koskevaa tietoa kaikkien saataville. Avattu tieto on kaikkien vapaasti ja maksutta hyödynnettävissä. Helsingin kaupungin tietokeskuksen koordinoimassa hankkeessa ovat mukana Espoon, Helsingin, Vantaan ja Kauniaisten kaupungit, Forum Virium Helsinki sekä Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra.
 
 
kotisivu: www.hri.fi
 
 

Lue myös