Menopeli auttaa autoilijoita isoissa tapahtumissa

Artikkelikuva: Menopeli auttaa autoilijoita isoissa tapahtumissa

Menopeli auttaa autoilijoita isoissa tapahtumissa

Isompiin tapahtumiin tullaan usein omalla autolla. Erityisesti pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tuleville auto on perinteisesti ollut nopein ja vaivattomin tapa päästä perille – ruuhkista huolimatta. Forum Virium Helsinki ja VTT testaavat jalkapallon EM-karsintaotteluissa 2015 uudenlaista kyytipalvelua, joka auttaa välttämään pysäköintiongelmat ja ruuhkat.

Menopeli-palvelu tarjoaa kätevimmän reitin tapahtumapaikalle yhdistämällä autoilun, pysäköinnin, kyytipalvelun ja joukkoliikenteen. Sovellus tarjoaa vaihtoehtoiset jatkoyhteydet pysäköintipaikalta kävellen, julkisilla tai Kutsuplussalla.

Isoissa tapahtumissa pysäköintipaikat ruuhkautuvat helposti. Menopeli kannustaa autoilijoita jättämään kulkuneuvonsa parkkiin hieman kauemmaksi ja kulkemaan loppumatkan muilla kyydeillä.

[vc_custom_heading]Pilotointia Olympiastadionin kulmilla

 

Menopeli-palvelua kokeillaan jalkapallon EM-karsintaotteluissa 7. syyskuuta ja 11. lokakuuta. Sitä markkinoidaan yhteistyökumppanien kanavissa.

Palvelun kohderyhmänä ovat erityisesti Helsingin ulkopuolelta tulevat autoilijat. Seuraamme testikäyttäjiä, palvelun kysyntää sekä vaikutuksia ruuhkiin tapahtumapaikalla. Tapahtuman järjestäjien näkökulmasta on tärkeää, että kokemus on hyvä aina lipun ostosta kyytiin tapahtumapaikalle ja sieltä pois.

Menopeli-palvelu tukee tapahtumien kokonaistarjontaa ja asiakaskokemusta. Pysäköintivaihtoehtoina tarjotaan Helsingin kaupungin liityntäpysäköintipaikkoja sekä Q-Parkin Finlandia-hallia, jonka käyttäjille tarjotaan ilmainen pysäköinti otteluiden yhteydessä.

Jatkoyhteyksien osalta vaihtoehtona tarjotaan joukkoliikennettä ja Kutsuplus-palvelua, jonka voi kätevästi tilata ja maksaa tekstiviestillä.

Lataa sovellus Androidille: https://play.google.com/store/apps/details?id=fi.vtt.android.cdc.menopeli

Pilotti tehdään yhdessä VTT:n kanssa ja siinä hyödynnetään HSL:n rajapintoja. Kokeilu on osa kansainvälistä Connecting Digital Cities 2015 -hanketta, jossa ovat mukana VTT, Thales, Cefriel, Polimi ja Forum Virium Helsinki. Hanketta rahoittaa Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituutti EIT Digital.
CDC – Product & Team – Helsinki – V04 from filmbit filmproduktion on Vimeo.

Lue myös