Liikkuvia yhteisömediapalveluita Aalto-opiskelijoiden kännykäihin

Tulevan Aalto-yliopiston opiskelijoita ja henkilökuntaa varten on avattu uusia yhteisömediapalveluita. Palvelut on kehitetty liikkuviksi eli niitä voi käyttää kehittyneillä älypuhelimilla. Ossi- ja Kassi-palvelujen takana on OtaSizzle, yksi Helsinki Living Lab –verkoston toimijoista.

Ossi-palvelu on Facebook-tyyppinen yhteisöpalvelu opiskelijoille keskinäiseen yhteydenpitoon. Palvelun kehittäneet tutkijat ovat tehneet siitä sopivan erityisesti älypuhelimilla käytettäväksi. Kassi-palvelussa käyttäjät voivat puolestaan vaihtaa palveluksia. Toistaiseksi tietokoneilla käytettävä palvelu saa pian rinnalleen mobiiliversion.

Uudet Aalto-yhteisömediapalvelut kuuluvat osana OtaSizzle-hankkeeseen , jossa Aalto-kampuksille rakennetaan suuri Living Lab -tyyppinen testiympäristö tutkimustyötä varten. Hankkeen tarkoituksena on tutkia, minkälaisia käyttötapoja ihmiset keksivät liikkuvan yhteisömedian palveluille ja miten älypuhelimien mahdollisuuksia voidaan parhaimmin hyödyntää.

Uudet Aalto-palvelut ja niihin liittyvä tutkimustyö on rahoitettu lahjoitusvaroin. Yksityiset yritykset ja yhteisöt lahjoittivat TKK:n Tekniikka elämään -kampanjaan yli 20 miljoonaa euroa, jolla parhaillaan tutkitaan digitalisaatiota tai energiantuotantoa OtaSizzlen lisäksi useissa muissa hankkeissa. Lisäksi Nokia ja Elisa ovat sponsoroineet hanketta suoraan lahjoittamalla sille Nokia N97 -älypuhelimia ja 3G-dataliittymiä.

http://ossi.sizl.org
http://kassi.sizl.org

IT-viikon juttu Ossista ja Kassista (17.9.09)

Lisätietoja palveluista:
Olli Pitkänen, projektipäällikkö,
Tietotekniikan tutkimuslaitos HIIT, Teknillinen korkeakoulu
olli.pitkanen(at)hiit.fi

Lisätietoja OtaSizzlestä:
http://mide.tkk.fi/OtaSizzle

Lue myös