Liikkumisesta sujuvaa ja helppoa – pääkaupunkiseudun liikennetieto näyttötauluilla ja puhelimessa

Destian tuottamat HITS (Helsinki Region Intelligent Traffic Services) -palvelut kertovat pääkaupunkiseudun ajantasaisen liikennetiedon autoilijoille, julkisen liikenteen käyttäjille sekä jalankulkijoille ja pyöräilijöille. Liikennetieto on saatavilla matkapuhelimeen sekä nähtävillä julkisiin tiloihin sijoitetuista näyttötauluista. Ajantasainen liikennetieto helpottaa ja sujuvoittaa liikkumista pääkaupunkiseudulla. HITS-palvelut on toteutettu Forum Virium Helsingin hankkeena.

HITS-näyttötaulupalvelun kautta pääkaupunkiseudun liikennetieto tavoittaa laajan kuluttajajoukon. Yhteistyö digitaalisiin jakelutiemedioihin erikoistuneen MarketMedia Oy:n kanssa mahdollistaa reaaliaikaisen liikennetiedon välityksen kuukausittain lähes 550 000 kuluttajalle. Liikennetietoa esitetään osassa MarketMedia Oy:n valtakunnallista apteekkimediakanavaa, ja se tavoittaa kuluttajat yli 50:ssä pääkaupunkiseudun ja Uudenmaan alueen apteekissa ja lääkärikeskuksessa.

HITS-näyttötaulupalvelu tavoittaa kuluttajat myös Arabianrannan alueen liiketiloissa ja oppilaitoksissa. Tavoitteena on laajentaa palvelun kattavuutta koko Helsingin metropolialueella.

Näyttötauluilla liikenteen häiriöt esitetään yksinkertaisella karttapohjalla havainnollisilla symboleilla. Tuoreimmat liikenteen häiriötilanteet, tietyöt ja joukkoliikenteen häiriöt tiedotetaan myös tekstimuotoisesti.

Pääkaupunkiseudun liikennetiedot matkapuhelimeen
Nokian S60-sarjan puhelimissa toimiva HITS-mobiilipalvelu kertoo ajantasaisen liikennetiedon lisäksi vallitsevan säätilanteen sekä ennusteen tulevasta säästä. Informaatio esitetään matkapuhelimen näytöllä sekä tekstinä että karttapohjaan liitettyinä kuvakkeina. Palvelu kertoo liikkujalle myös pysäköintitalojen ja taksitolppien sijainnin, liityntäpysäköinti-informaation sekä erikseen julkisen liikenteen häiriötietoja. Mobiilipalvelu sisältää taksitolppien puhelinnumerot ja mahdollistaa soittamisen automaattisesti halutulle tolpalle. Palvelusta voi seurata päivittyvää liikennekamerakuvaa kymmenestä eri kohteesta.

HITS-palvelun lataus helppoa
Palvelun lataaminen onnistuu helpoiten Nokian matkapuhelimen wap-selaimen kautta. Sovellus voidaan asentaa joko puhelimen muistiin tai muistikortille. Latausosoite on: http://mobilog.wmdata.fi/hits

Mobiilipalvelut ovat käyttäjälle maksuttomia lukuun ottamatta liittymän omistajalle aiheutuvia tiedonsiirtomaksuja. Tiedonsiirtomaksujen suuruus riippuu liittymätyypistä.

HITS-palvelujen tilaajina ovat Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit, liikenne- ja viestintäministeriö, Tiehallinto, Ratahallintokeskus ja Pääkaupunkiseudun yhteistyövaltuuskunta YTV.

Lisätietoa: Destia, Liikenteen tietopalvelut -yksikkö, palvelupäällikkö Jussi Kiuru p. 0400 605 794 tai tuotepäällikkö Pasi Anila p. 0400 301 400.

Lue myös