LEHDISTÖTIEDOTE: Helsingin euroviisuhuuma välittyy myös Internetissä

Suomen laajin tapahtumaportaali vie sisältöä mobiilitelevisioon ja Second Lifeen

Euroviisuvieraille sekä muille viisuista ja Helsingistä viisukaupunkina kiinnostuneille on tänään avattu Internetissä www.helsinkihostcity.fi -palvelu. Tapahtumaportaali koostuu eri teemojen mukaan suunnitelluista reiteistä, joita seuraamalla voi tutustua kaupunkiin. Ohjelmaopas tarjoaa viisutapahtumatiedot kootusti ja lisäksi ajankohtaista tietoa muista isäntäkaupungin tapahtumista. Palvelu tarjoaa reaaliaikaisuutta, vuorovaikutteisuutta, mobilitteettia ja elämyksiä Helsingin henkeen.

Helsinki Host City -palvelu on laajin koskaan Suomessa toteutettu yksittäiseen tapahtumaan liittyvä monimediapalvelu. Arcada Nylands Svenska Yrkeshögskolanin perustama DINA-kanava tuottaa 90 opiskelijan voimin reaaliaikaista kuvavirtaa Helsingin tunnelmasta ”DINA Host City” –kaupunkikanavaan. Vauhdikkaassa ohjelmavirrassa hyödynnetään myös katsojien omaa videomateriaalia.

”Mitään vastaavaa ei ole ennen nähty Euroviisujen isäntäkaupungeissa, joten Suomi pääsee yllättämään Euroopan viisufanit vielä kerran. Palvelu on ainutlaatuinen myös siksi, että DINAn tuottamaa televisiolähetystä voi seurata peräti kuudelta eri media-alustalta: Internetissä Host City -sivuilta, Soneran MobiiliTV:stä, DVB-H-mobiililaitteilla, Second Life -virtuaalimaailmasta, DINA-kanavalta Welhon kaapelitelevisioverkossa ja Yle Extra -tv-kanavalta”, kertoo johtaja Jarmo ”Elukka” Eskelinen Forum Virium Helsingistä.

Helsinki Host City -palvelu tarjoaa kulttuurinälkäisille eri teemojen mukaan suunniteltuja reittejä, joita seuraamalla voi tutustua kaupunkiin esimerkiksi Design- tai Viisu-näkökulmista. Jatkuvasti päivittyvä ohjelmaopas sisältää kaiken viisutapahtumatiedon kootusti, ja lisäksi oppaasta saa ajankohtaista tietoa myös muista Helsingissä käynnissä olevista ja tulevista tapahtumista. Palvelusta voi myös ladata kännykkään mobiilioppaan. Palvelun liikkuvaa kuvaa tuodaan kaupunkikuvaan urban screen -pinnoille.

Elämyksellinen ja yhteisöllinen Helsinki Host City avaa Euroviisu-henkeen sopivan iloisen kanavan viisukaupungin sykkeeseen oli sitten paikan päällä tai toisella puolella maailmaa. Palvelu on helposti käytettävä ja toteutuksessa on otettu huomioon ajankohtaiset trendit sekä Euroviisujen faniyhteisöjen toiveet.

”Voimme hyvällä omallatunnolla sanoa, että Suomi vie Euroviisuja uusille urille myös isäntäkaupungin roolissa tekemällä tapahtumasta monella tavalla ainutlaatuisen kokemuksen yhä suuremmalle joukolle ja aikaisempaa monipuolisemmin”, kertoo konseptisuunnittelija Helena Hyvärinen Forum Virium Helsingistä.

Forum Virium Helsinki toteuttaa Euroviisujen monimediakokonaisuutta yhteistyössä Pääkaupunkiseudun Markkinointi Oy:n, Helsingin kaupungin, Arcadan DINA-projektin, TeliaSoneran, Digitan, Sataman sekä Forum Viriumin jäsenten ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Euroviisujen jälkeen Helsinki Host City -palvelu jää elämään osaksi Helsingin kaupungin informaatiotarjontaa. Linkit palveluun löytyvät myös osoitteista:www.yle.fi ja www.hel.fi.

Helsinki Host City –palvelun kodikas fyysinen kohtauspaikka Host City Home pystytetään viisuviikon ajaksi Lasipalatsin aukiolle osana Koivut ja tähdet –tapahtumaa. Tervetuloa Host City Homen avajaisiin maanantaina 7.5. klo 12!

Lisätietoja:

Konseptisuunnittelija Helena Hyvärinen
Puh. 044 5872077
helena.hyvarinen (at) forumvirium.fi

Johtaja Jarmo Eskelinen
Puh. 050 593 3441
jarmo.eskelinen (at) forumvirium.fi

Lue myös