Kuluttajat valmiita maksamaan mobiili-tv:n palveluista

Mobiili-tv:n käyttäjäkyselystä on saatu ensimmäiset väliaikatiedot. Alustavien tietojen mukaan kuluttajat ovat näinäkin aikoina valmiita maksamaan mobiili-tv:n palveluista, joista he kokevat olevan hyötyä tai muutoin iloa. Palveluista ollaan valmiita maksamaan yleisimmin noin viisi euroa kuukaudessa.

Toukokuussa osoitteessa www.mobiilitv.fi alkanut käyttäjäkysely jatkuu heinäkuun loppuun asti. Kysely on osa Liikenne- ja viestintäministeriön asettaman työryhmän selvitystä, jossa arvioidaan mobiilitelevision kehitysmahdollisuuksia.

Kyselyyn on vastannut tähän mennessä 564 henkilöä, joista 15 prosenttia käyttää mobiili-tv:tä. Vastaajat ovat antaneet palveluille kouluarvosanana kahdeksikon. Alustavien tietojen mukaan kuluttajat ovat näinäkin aikoina valmiita myös maksamaan mobiili-tv:n palveluista, jotka tuottavat heille iloa tai hyötyä. Keskimäärin palveluista ollaan valmiita maksamaan noin viisi euroa kuukaudessa. Vastaajista, jotka eivät vielä omista mobiili-tv:tä, 67 prosenttia on kiinnostunut sen palveluista.

”Kysely on nyt puolivälissä. Vastanneiden määrä on ilahduttavan suuri ja alustavat tulokset rohkaisevia. Kaiken kaikkiaan tv:n katselu on lisääntynyt viime vuonna 11 minuuttia ja se kasvaa edelleen kaikissa ikäryhmissä. Vastaava kehitys on nähtävissä myös muualla Euroopassa”, toteaa liiketoimintajohtaja Marianne Hynninen Digitasta.

Forum Virium Helsinki oli mukana sekä vuonna 2006 alkaneessa kaksivuotisessa Finnish Mobile TV (FiMTV) -hankkeessa että sitä seuranneessa FinPilot 2:ssa. Jälkimmäisen tuloksista tehty julkaisu on hyväksytty Mobile HCI 2009 -kongressiin, joka pidetään syyskuussa Bonnissa. Kongressi on päätapahtuma mobiililaitteiden käytettävyystutkimuksen saralla.

Lisätietoja:
Liiketoimintajohtaja Marianne Hynninen, Digita Oy,
p. 040 548 6195, marianne.hynninen (at) digita.fi

Lue myös