Varaa saunavuoro naapuritalosta tunniksi Kaupunkielämää Jätkäsaaressa -tapahtumassa ja tule paikalle vesibussilla tai “veneiden Uberilla”

4 menovinkkiä Kaupunkielämää Jätkäsaaressa -tapahtumaan. Tutustu uusimpiin sujuvan kaupunkielämän palveluihin.

Helsingin kaupungin innovaatioyksikkö Forum Virium Helsinki tuo Kaupunkielämää Jätkäsaaressa -tapahtumaan älykkäitä ratkaisuja, jotka tukevat sujuvaa arkea helpottamallla muun muassa liikenneruuhkia ja jokapäiväistä ajankäyttöä. Esillä on uusia tapoja liikkua Helsingissä sekä kaikkien kaupunkilaisten varattavissa olevia joustotiloja vastaamaan kasvaviin tilatarpeisiin. Vierailijoilla on mahdollisuus tutustua palveluihin paikan päällä ja ilmoittautua mukaan kaupunkia kehittäviiin kokeiluihin.

1. Tilat avoimina kaupunkilaisille – kokeile tilojen varaamista tai lähde Jätkäsaareen saunomaan  

Ma 3.9. ja ti 4.9. voit tutustua Tilat avoimiksi -polkuun, jolla pääset kurkistamaan edistyksellisten rakennuttajien taloihin sekä kokeilemaan tilojen varaamista omaan käyttöösi. Polku toteutetaan yhteistyössä Flextilan, Kliffan ja Tolotechin kanssa. Polulla pääset kokeilemaan tilojen avaamista helpottavia ratkaisuja ja varaamaan tilaa käyttöösi tuntiperusteisesti: tutustu Flextila-palveluun ja Tolotechin älylukkoihin tai kokeile Kliffa-palvelun avulla miten talvipuutarhan voisi varata viikonlopunviettoon. Vai ryhdytkö peräti saunomaan vierailun lomassa? Jätkäsaaren kirjastossa 4.9. klo 16–19 voit testata Helsingin kaupungin kehittämää Varaamo-palvelua, josta voi varata erityisesti kaupungin omia tiloja 

Älykkäät tilaratkaisut sekä tilat palveluna ovat herättäneet laajaa kiinnostusta, ja ne nähdään keskeisenä toimivan kaupungin rakennuspalikkana. Parhaimmillaan jo rakennettujen tilojen tehokkaampi hyödyntäminen voi jopa vähentää uudisrakentamisen tarvetta. Erilaisten julkisten tilojen avaaminen kaupunkilaisten käyttöön on osa Helsingin kaupungin strategiaa. Tilojen avaamista on kokeiltu  menestyksekkäästi Kalasatamassa Joustotilat- ja Fiksu tilaverkko -hankkeissa hyödyntämällä digitaalisia varauspalveluja ja älylukkoja. 

  • Tutustu avoimiin tiloihin ja Kliffa-palveluun ma 3.9. ja ti 4.9. klo 14–20 M2-Kotien tai varaa sauna omaan käyttöösi Kliffa-palvelusta ja nauti löylyistä osoitteessa Juutinraumankatu 10.
  • HASO-taloon ja Flextila-palveluun sekä Tolotechin älylukkoon osoitteessa Jätkäsaarenkuja 13 ma 3.9. ja ti 4.9. klo 14–20.
  • Jätkäsaaren kirjastossa 4.9. klo 16–19 voit testata Helsingin kaupungin kehittämää Varaamo-palvelua, josta voi varata erityisesti kaupungin omia tiloja 

2. Kokeilevaa liikkumista kasvavaan kaupunkiin

Jätkäsaari on Helsingissä uusien liikkumisratkaisujen kokeilualue ja älyliikenteen näyteikkuna maailmalle. Forum Virium Helsinki kehittää alueella uusia liikkumisen palveluja yhdessä yritysten, asukkaiden ja korkeakoulujen kanssa. Esittelyssä ovat tulevana syksynä Jätkäsaaressa kokeilussa olevat liikkumisen palvelut, kuten “veneiden Uber” Bout. Norsö Line tarjoaa matkailijoille vesibussikuljetusta Jätkäsaareen Kauppatorilta ja Hietalahden torilta. Tule sunnuntaina 2.9. klo 14–15 JätkäTalks!-keskusteluun kuulemaan mitä hyötyjä nopeat kokeilut tarjoavat kaupunkilaisille ja yrityksille ja miten kokeiluihin pääsee mukaan. Uusia liikkumisen palveluja on esillä Saukonpaadessa sunnuntaina 2.9. klo 12–18.

  • Sunnuntaina 2.9. klo 14–15 JätkäTalks!-keskustelu pureutuu uusien liikkumispalvelujen ja joustotilojen kokeiluihin Jätkäsaari-Paviljongissa.
  • Uusia liikkumisen palveluja esitellään sunnuntaina 2.9. klo 12–18 Saukonpaadessa (raitiovaunujen 8 ja 9 päätepysäkin viereisellä aukiolla)
  • Norsö Linen vesibussikuljetus maksutta reitillä Jätkäsaari – Hietalahden tori – Kauppatori koko tapahtuman ajan 1.–9.9. Jätkäsaaren pysäkki sijaitsee Saukonpaadessa.
  • Bout Oy AB:n julkaisua joudutaan valitettavasti siirtämään johtuen ongelmista sovelluksen ladattavaksi saamisessa. Uudesta julkaisuajankohdasta ilmoitetaan Boutin some-kanavilla.
  • Jätkäsaaren liikkumispeli -ideatyöpajassa mietitään, millaisilla kannustimilla asukkaita voidaan innostaa kestäviin liikkumisvalintoihin. Mobility Urban Values -hankkeen työpaja järjestetään Tulevaisuusteltassa keskiviikkona 5.9. klo 17–19.

3. Hyvinvointia ja turvaa älyvalaistuksella

Voiko älykkäällä valaistuksella parantaa hyvinvointia ja tehdä omasta kodista turvallisemman? Käytännössä älykäs valaistus tarkoittaa henkilökohtaisten tarpeiden mukaan räätälöityä valaistusta ja liiketunnistukseen perustuvia yövaloja. Juuri nyt Setlementtiasuntojen asukkaat kokeilevat yhteistyössä Forum Virium Helsingin kanssa, miten he voisivat parantaa omaa arkeaan älyvalojen avulla.

  • Tutustu älyvalaistukseen Tulevaisuusteltassa 4.9. klo 10.00–20.00

4. Testaa puhtaan ilman reittiopasta

Millä reitillä on ruuhka-aikaan paras ilmanlaatu? Tähän kysymykseen haetaan ratkaisua kehitteillä olevan puhtaan ilman reittioppaan avulla. Sovelluksen kehitystyö on käynnissä ja sen ensimmäinen versio on nyt julkaistu ja kokeiltavissa asuntomessuilla.

  • Testaa puhtaan ilman reittiopasta Forum Viriumin ständillä keskiviikkona 5.9. klo 14–16. Keräämme mielellämme palautetta ja kehitysehdotuksia!

Forum Virium Helsingin esittelypiste Tulevaisuusteltassa tapahtuman ajan. Tervetuloa!

Kuva:  Julius Konttinen / Helsingin kaupunki

Lisätietoja

Kuva

Janne Rinne

#alyliikenne #jml
puh. +358 40 682 0050
janne.rinne(at)forumvirium.fi

Kuva

Perille-asti-logobanneri-6aika-eu-vipuvoimaa-uudenmaan-banneri-900

Lue myös