Katunäytöt opastavat Helsinki Design Weekin tapahtumiin

Artikkelikuva: Katunäytöt opastavat Helsinki Design Weekin tapahtumiin
Helsingin ydinkeskustan katunäytöillä toimiva opastuspalvelu tuo tapahtumat ja reitit matkailijoille sekä muille opastusta tarvitseville. Helsinki Design Weekin avauspäivänä 3.9.2015 näytöille lanseerataan uudistettu, entistä vuorovaikutteisempi opastuspalvelu. Festivaalin ajan näytöiltä voi selata Helsinki Design Weekin tapahtumia sekä etsiä niihin reitit. 

Helsinki Design Week on Pohjoismaiden suurin muotoilufestivaali, joka tänä vuonna järjestetään 3.-13.9.2015. Festivaalin ajan keskustan katunäytöillä voi selata festivaalin tapahtumia sekä etsiä niihin reitit. Yhteistyökumppanin Eventmore-sovelluksen avulla reitin voi napata mukaan omaan puhelimeensa ja tutustua festivaalin tapahtumatarjontaan laajemmin. Animaatiot houkuttelevat koskettamaan ruutua ja löytämään Helsinki Design Weekin runsaasta tapahtumatarjonnasta omansa.

 
”Helsinki Design Weekin aikana kaupungissa järjestetään 200 erilaista tapahtumaa. Katunäytöille avattava opastuspalvelu auttaa löytämään näistä itse kullekin kiinnostavimmat. Palvelu tukee hienosti muuta kampanjointiamme. Se on myös hyvä esimerkki muotoilun käytöstä kaupungissa”, kertoo ohjelmajohtaja Hanna Harris Helsinki Design Weekiltä. 
 
Interaktiiviset kosketusnäytöt opastavat perille
 
Kaikki kaupungin ulkonäytöt ovat interaktiivisia kosketusnäyttöjä, joissa pyörii  karttapohjainen opastussovellus. Napauttamalla karttaa käyttäjä saa esille lisätietoja kiinnostavista paikoista ja tapahtumista sekä mahdollisuuden katsoa esimerkiksi lähimpien julkisen liikenteen pysäkkien tiedot. Palvelu kertoo viiden minuutin tarkkuudella, kuinka kaukana kohde on, ja näyttää reitin perille. Palvelua voi käyttää suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. 
 
“Helsinki on Suomen suosituin ja kansainvälisin matkailukohde, joten opastusta todella tarvitaan. Katunäyttöjen opastuspalvelu auttaa löytämään keskeiset kohteet, nähtävyydet ja tapahtumat kaupungissa“, kertoo Tuulikki Becker Visit Helsingistä. 
 
Kaupungin digitaaliset pinnat hyötykäyttöön
 
Opastuspalvelun sisällöt haetaan kaupungin avoimista tietolähteistä, joita kuka tahansa muukin palveluntuottaja voi hyödyntää. Opastuksen lisäksi kerätään kokemuksia laajemminkin vuorovaikutteisista palveluista kaupungin digitaalisilla pinnoilla, esimerkiksi  osallistavien kampanjoiden avulla. Forum Virium Helsinki on pitkäkestoisesti tehnyt yhteistyötä kaupungin yksiköiden kanssa viedäkseen eteenpäin laajempaa suunnitelmaa siitä, miten vuorovaikutteiset näytöt voivat toimia osana kaupungin informaatio- ja opastejärjestelmää. 
 
Käy testaamassa uudistunutta opastuspalvelua ydinkeskustan katunäytöillä. Kaupungin näytöt tunnistat Info-merkistä. 
 
Lisätietoa: 
Jenni Niemiaho, tuottaja
jenni.niemiaho(at)forumvirium.fi
puh. 040 167 6680
Forum Virium Helsinki
 
https://forumvirium.fi/hankealueet/alykas-kaupunki/pinta
 

Lue myös