Kasvuvalmennus lisää yritysten kannattavuutta taantumassakin

Forum Virium Helsingin ja Culminatum Innovationin toteuttamasta Kasvuvalmennuksesta on merkittävää hyötyä yrityksille. Sen on todettu lisäävän yritysten liikevaihtoa, kannattavuutta ja henkilöstön määrää. Kasvuvalmennuksella on kaiken kaikkiaan yritysten kasvua nopeuttava ja edistävä vaikutus, mistä on etua erityisesti talouden taantumassa. Valmennettavista menestyneen esimerkin tarjoaa Xiha-verkkopalvelu, joka haastaa jo Facebook-palvelunkin.

Tiedot käyvät ilmi Haaga-Helian ammattikorkeakoulun tekemästä kyselystä valmennukseen osallistuneiden yritysten avainhenkilöille. Lähes puolet kyselyyn vastanneista yrityksistä kertoi Kasvuvalmennuksen vaikuttaneen yrityksensä kannattavuuteen suoraan myönteisesti. Vastaajista 41 prosenttia kertoi liikevaihtonsa kasvaneen ja 35 prosenttia ilmoitti Kasvuvalmennuksen lisänneen yrityksen henkilöstömäärää. Kyselyyn vastasi 35 Kasvuvalmennukseen osallistuneen yrityksen avainhenkilöä, eli 74 prosenttia kaikista valmennukseen vuosina 2006 – 2008 osallistuneista yrityksistä.

Myynnin tukea, kontakteja ja markkinointia sopivaan hintaan

Suomalais-kiinalainen Xiha-verkkopalvelu haastaa kansainvälisellä ja monikielisellä nettiyhteisöllään jo niin Facebookin kuin MySpacenkin. Huhtikuun 2009 alussa arvostetun Red Herring 100 Europe -palkinnon voittanut Xiha otti osaa Kasvuvalmennukseen vuonna 2008.

– Kasvuvalmennus toimi meidän kohdallamme oikein hyvin. Se edesauttoi yrityksen kasvua, tai vähintäänkin nopeutti sitä. Ohjelma toi meille paljon arvokkaita kontakteja ja erityisesti markkinoinnissa siitä oli meille konkreettista hyötyä, Xihan teknologiajohtaja Jani Penttinen sanoo.

Niin ikään Kasvuvalmennukseen äskettäin osallistunut Cesim Oy tekee online business -simulaatiopelejä oppilaitosten liiketalouden koulutusohjelmiin sekä yritysten sisäisiin koulutusohjelmiin. Yritys toimii 12 maassa ja sen liikevaihto on yli 700 000 euroa vuodessa.
– Oppilaitossektorilla liiketoimintamme kasvaa sadan prosentin vuosivauhtia, ja Kasvuvalmennus on tukenut kasvupolkuamme tarjotessaan konsulttipalveluita järkevään hintaan. Eniten olemme valmennuksessa hyödyntäneet myynnin kehittämiseen liittyviä palveluja. Niistä on ollut merkittävää etua tavoitellessamme oppilaitossimulaatiopelien markkinajohtajuutta globaaleilla markkinoilla, Cesim Oy:n toimitusjohtaja Veijo Kyösti kertoo.

Kasvuvalmennukseen voi hakea saman tien

Myös Kasvuvalmennuksesta vastaavan Uudenmaan Digibusiness -osaamiskeskuksen tuottaja Kaisa Sibelius on tyytyväinen arvioinnin tuloksiin. Taantuma- ja lamapuheista huolimatta yritysten arviot tulevasta kehityksestä olivat positiivisia.

– Kasvuvalmennuksen vuosi 2009 on lähtenyt hyvin käyntiin ja ensimmäiset valmennettavat on jo valittu. Yritykset voivat hakea Kasvuvalmennukseen netin kautta jatkuvasti ja uusia valitaan mukaan kuukausittain aina syyskuulle asti. Käytössä on laaja valmentajapooli, johon eri alojen asiantuntijat ja konsultit pääsevät mukaan lähettämällä tarjouksen netin kautta, Sibelius muistuttaa.

Lisätietoja:
Kaisa Sibelius, vastaava tuottaja, Kasvuvalmennus
Uudenmaan Digibusiness -osaamiskeskus, Culminatum Innovation
puhelin: 040 570 1317,
sähköposti: kaisa.sibelius(at)culminatum.fi

Kasvuvalmennuksen tuottaa Culminatum Innovation hallinnoimassaan Digitaaliset sisällöt -osaamiskeskuksessa yhteistyössä Forum Virium Helsingin pk-kumppanuusohjelman kanssa. Hankkeen päärahoittajana on Helsingin kaupungin elinkeinopalvelu. www.forumvirium.fi/kasvuvalmennus

Lue myös