Kasvuvalmennuksen yritykset mukana Helsinki vauhdittaa kasvuyrityksiä -tilaisuudessa 23.11.2010

Kasvuvalmennus ja YritysHelsinki järjestivät yhteisen Helsinki vauhdittaa kasvuyrityksiä -tilaisuuden Helsingin kaupungintalolla 23.11.2010. Erityisesti rahoittajien näkökulmasta suunniteltu tilaisuus esitteli sekä julkisille että yksityisille sijoittajille uusia kiinnostavia yrityksiä, joista osa on vasta käynnistämässä toimintaansa. Tapahtuma herätti suurta mielenkiintoa ja paikalle saapui ilahduttavasti yli 200 kuulijaa.

Illan avasi Helsingin kaupungin elinkeinojohtaja Eero Holstila ja pääpuhujana oli kaupunginjohtaja Jussi Pajunen. Molempien puheiden pääviestinä oli, että Helsinki haluaa olla yrittäjämyönteinen ja tukea uutta liiketoimintaa eri tavoin. Puheissa korostettiin kasvuyritysten merkitystä uusien työpaikkojen luojina ja yhteiskunnan kehittäjinä.

Helsingin antama tuki yrittäjille on jo saanut tunnustusta. Kaupunki on muun muassa valittu Euroopan parhaaksi paikaksi aloittaville yrityksille. Euroopan unioni puolestaan on nimennyt Helsingin ja Uudenmaan alueen Euroopan Yrittäjyysalueeksi vuonna 2012 yhdessä Katalonian ja Slovakian Tvarnan kanssa.

Kasvuvalmennuksen 2010 päätöstilaisuus

Helsinki vauhdittaa kasvuyrityksiä -tilaisuus oli samalla myös Kasvuvalmennuksen vuoden päätös. Valmennukseen osallistui tänä vuonna sen viisivuotisen historian suurin joukko, kaikkiaan 32 yritystä. Myös hakijoita oli enemmän kuin aikaisempina vuosina, yli 70.

Illan ohjelmassa esittäytyi yhdeksän tänä vuonna valmennukseen osallistunutta yritystä: Adensy Oy, AudioDraft Oy, Booxmedia Oy, Ecolution oy, GigsWiz.com Oy, Leiki Oy, LoudRevolution Oy, Sopima Oy ja Virtual Air Guitar Company.

Kasvuvalmennuksen tehtävänä on tukea Helsingin seudun innovatiivisten kasvuyritysten kehittymistä ja kansainvälistymistä räätälöidyillä asiantuntijapalveluilla. 

Kasvuvalmennuksen tuottivat vuonna 2010 Culminatum Innovation hallinnoimissaan Digitaaliset sisällöt (Digibusiness) ja jokapaikan tietotekniikka -osaamiskeskuksessa yhteistyössä Forum Virium Helsingin pk-kumppanuusohjelman kanssa. Hankkeen päärahoittaja on Helsingin kaupungin elinkeinopalvelu.

Kaikkiaan tilaisuudessa kuultiin esittely 17 yritykseltä. Mukana oli sekä YritysHelsingin asiakkaita että Kasvuvalmennukseen osallistuneita yrityksiä.

Ohjelman päätteeksi sarjayrittäjä Vili Miettinen kertoi omasta yrittäjätaipaleestaan. Tiivistelmä hänen esityksestään löytyy Helsingin kaupungin elinkeinopalvelun verkkosivuilta: Sarjayrittäjä Ville Miettisen tarina.

Teksti: Kaisa Sibelius

Lue lisää:
Helsinki haluaa olla hyvä laukaisualusta kasvuyrityksille
Kasvuvalmennusta innovatiivisille yrityksille

Lue myös