Logistiikan saavutettavuusdata -loppujulkaisu – kuinka löytää nopeammin perille kaupungissa jaetun datan avulla

Artikkelikuva: Logistiikan saavutettavuusdata -loppujulkaisu – kuinka löytää nopeammin perille kaupungissa jaetun datan avulla


Logistiikan saavutettavuusdata -loppujulkaisu: oppeja tiedonkeruusta ja perille löytämisestä

Forum Virium Helsingin ja TIEKEn yhteishankkeessa kokeiltiin tapoja kerätä osoitetietoa täydentävää tietoa perille pääsyn auttamiseksi. Kuljetusalan lisäksi löydettiin lukuisia muitakin käyttökohteita. Kokeilujen myötä muodostui myös suosituksia vastaaville muille tiedonkeruuprojekteille.

Kaikki ovat joskus etsineet oikeaa ovea tai reittiä perille hankalasti hahmotettavassa paikassa. Karttasovellusten avulla löytää yleensä vain suunnilleen oikeaan kohtaan katuverkossa. Sen jälkeen kiinteistön alueella ollaan kylttien ja arvausten varassa. Perille löytämisen viimeisiin metreihin ei oltu vielä erityisemmin kehitetty sähköisiä ratkaisuja. 

Helsingin kaupungin innovaatiorahaston rahoittama hanke Logistiikan saavutettavuusdata (LoSaDa) teki 2020-2022 useita kokeiluja tällaisen tiedon keräämisen ja jakamisen tavoista. 

Hankkeen toimenpiteet ja niistä kerätyt opit on nyt koottu loppujulkaisuun, joka löytyy osoitteesta: https://fvh.io/losadaloppujulkaisu

Millä tavalla keräten sai yli 20 000 datapistettä ja millä tavalla yhden? Miten juuri oikeanlaista tietoa saatiin yllättäen parhaiten sosiaalisesta mediasta? Entä miten sisäänkäynti- ja kulkureittitietoa voisi saada laajasti ja automaattisesti vaikka koko Suomesta?

Inspiroivia lukuhetkiä ja olehan yhteydessä kun herää jatkoajatuksia.

Lisätietoja:
Raimo Tengvall
projektipäällikkö
Forum Virium Helsinki
040 629 7744
raimo.tengvall@forumvirium.fi

Aapo Rista
erityisasiantuntija, ohjelmistosuunnittelija
Forum Virium Helsinki
aapo.rista@forumvirium.fi

Jari Salo
verkottaja
TIEKE
043 820 0936
jari.salo@tieke.fi 

Lisätietoa

Erityisasiantuntija Raimo Tengvall

Raimo Tengvall
Erityisasiantuntija
+358 40 629 7744
raimo.tengvall@forumvirium.fi

Erityisasiantuntija, ohjelmistosuunnittelija Aapo Rista

Aapo Rista
Erityisasiantuntija, ohjelmistosuunnittelija
+358 40 674 0440
aapo.rista@forumvirium.fi

Lue myös