Juha Jäppinen viestii älykaupungista

Artikkelikuva: Juha Jäppinen viestii älykaupungista

Juha Jäppinen aloitti tammikuussa viestinnän asiantuntijana Forum Virium Helsingillä. Hän työskentelee viestintätiimin jäsenenä ja tuottaa monipuolisesti sisältöjä muun muassa Forum Virium Helsingin uutiskirjeeseen, verkkosivuille ja sosiaalisen median kanaville. Juhan työ painottuu erityisesti Fiksun Kalasataman hankkeisiin.

Koulutukseltaan Juha on valtiotieteiden maisteri. Hän on työskennellyt viestintätehtävissä vuodesta 2006. Uransa hän aloitti Helsingin kaupungilla Palmiassa, josta hän jatkoi toimittajaksi järjestö- ja yrityslehtiin Acacom Medialle. Viimeiset kuusi vuotta Juha työskenteli puolustusaiheiden parissa tiedottajana Patrialla. Juhaa innostaa kiinnostavien sisältöjen tuottaminen ja selkeästi lähestyttävän näkökulman löytäminen monimutkaisistakin aiheista. Työssään hän takoo tekstejä, somettaa, ja rummuttaa. Vapaa-ajallaan Juha viettää aikaa perheen kanssa, soittaa rumpuja ja viihtyy aina illan tullen sohvakitaristina rokkia soittaen.


Mitä odotat pääseväsi näkemään ja tekemään Forum Virium Helsingillä?

Työ Forum Viriumilla on upea tilaisuus seurata aitiopaikalta jatkuvasti kasvavaa ja kehittyvää Helsinkiä. Robottibussit ja esineiden internet ovat kaltaiselleni scifi-fanille erittäin mielenkiintoisia viestinnän aiheita.


Miten haluat kehittää älykaupunkia?

Forum Virium tekee Helsingistä maailman toimivimman älykaupungin yhteistyössä yritysten, tiedeyhteisön ja kaupunkilaisten kanssa. Viestijänä haluan tukea tätä tavoitetta median keinoin ja tuomalla esiin Helsinkiä maailmanluokan älykaupunkina mahdollisimman laajasti.


Mitä uutta osaamista tuot Forum Virium Helsinkiin?

Sisältöjen tuottaminen on ollut tärkeä osa työtäni kaikissa tehtävissäni. Tätä kokemusta haluan hyödyntää myös Forum Virium Helsingillä. Viestintävälineet muuttuvat, mutta sisällöt pysyvät eli iskeviä tarinoita tarvitaan aina, oli kyse lehtiartikkeleista, sometuksesta tai videoista.

Lisätietoja:

Kuva

Lue myös