Joukkoliikennepeli houkutti kiertämään rasteja auton vapaapäivänä

Artikkelikuva: Joukkoliikennepeli houkutti kiertämään rasteja auton vapaapäivänä

Ensimmäistä kertaa järjestetyssä joukkoliikennepelissä käytettiin HSL:n matkakorttia pelivälineenä lähes 40:n rastin kiertämiseen auton vapaapäivänä 22.9.2012. www.hsl.fi/peli  -osoitteesta löytyvässä pelikartassa oli merkittynä rastipisteet ja niiden tarkempi informaatio. Sivustolla pystyi myös seuraamaan rastikohtaisia sekä pelaajien omia leimauksia reaaliaikaisesti. Pelirasteilla kirjauksia tehtiin lähitunnistusteknologiaa tukevilla puhelimilla joilla matkakorttia koskettamalla saatiin pelaaja merkattua rastilla käyneeksi.

Rasteilla riitti myös neljän tunnin peliaikana kuhinaa. Aurinkoinen sää houkutti kiertämään rasteja jalan, pyörällä ja joukkoliikenteen avulla. Päivän aikana leimauksia kertyi yhteensä 1189 kappaletta.

Forum Virium Helsingin pitämällä Kaupunki Kännykässä -rastilla matkakortin kävi leimaamassa yhteensä 144 pelaajaa ja piste olikin päivän vilkkain. Kampin uudella design-ratikkapysäkillä pidetyllä rastilla kartoitettiin kilpailijoiden mobiilisovellusten käyttöä. Yllättävän moni luotti pelipäivänä perinteiseen karttaan ja oli kirjannut suunnitellut rastit etukäteen ylös. Koska peliin pystyi myös rekisteröityä paikan päällä rasteilla, pelaajia tuli mukaan myös hetken mielijohteesta.

Matkakortin monikäyttöä on myös aiemmin pilotoitu Forum Virium Helsingin Älykäs Kaupunki –hankealueella. Laajemmin monikäyttö liittyy myös ideaan kaupunkilaisen kanta-asiakaskortista joka toimisi avaimena palveluihin liikenteestä kulttuuriin ja vaikkapa kirjastopalveluihin.

Joukkoliikennepeliä oli mukana toteuttamassa HSL, Ilmastoinfo, Nokia ja Forum Virium Helsinki. Pelipalvelun tuotti Bonwal Oy.

Lue myös