Jarmo Eskelinen Euroviisujen juhlavaltuuskuntaan

Yleisradio on perustanut Euroviisujen laulukilpalujen toteuttamista konsultoivan juhlavaltuuskunnan. Forum Virium Helsingin johtaja Jarmo Eskelinen on valittu valtuuskunnan jäseneksi.

Euroviisujen juhlavaltuuskunnan on tarkoitus kokoontua 2-3 kertaa, ja sen luonne on informatiivinen, konsultoiva ja yhteistyömuotoja hakeva. Euroviisu-tapahtuman onnistunut läpivienti edellyttää monien tahojen tiivistä yhteistyötä.

Eurovision 2007 -laulukilpailut järjestetään Helsingissä, Helsinki Areenalla 10. ja 12. toukokuuta 2007. Vuoden 2007 Euroviisu-tapahtuma tulee olemaan Suomen oloissa erittäin merkittävä kansainväliset mittasuhteet täyttävä show ja suurtapahtuma.Viisut näkyvät ensi keväänä vahvasti Helsingin katukuvassa ja kansainvälisiä vieraita odotetaan saapuvaksi vähintään 10 000. Helsingin kaupunki on merkittävä viisujärjestelyjen yhteistyökumppani YLElle.

Yleisradio tuottaa Eurovision Song Contest 2007 -tapahtuman EBUn omistaman formaatin mukaan. YLEn järjestely- ja ns. host-broadcaster-vastuihin kuuluvat mm. tapahtuman suunnittelu ja järjestäminen, oheistapahtumat sekä kansainvälisten lähetyssignaalien tuottaminen osallistuvien maiden ja EBUn käyttöön. Helsingissä pidettävät Euroviisut tullaan lähettämään yli 40 maahan ja kisat keräävät noin sadan miljonan katsojan yleisön.

Eurovision 2007 -juhlavaltuuskunnan jäsenet:

Helsingin kaupunki, ylipormestari Jussi Pajunen
Helsinki Areena, hallituksen puheenjohtaja Hjallis Harkimo
Matkailun Edistämiskeskus, ylijohtaja Jaakko Lehtonen
Opetusministeriö, kansliapäällikkö Harri Skog
Ulkoasiainministeriö, osastopäällikkö Petri Tuomi-Nikula
Music Export Finland, johtaja Paulina Ahokas
Forum Virium Helsinki, johtaja Jarmo Eskelinen
Yleisradio Oy, televisiotoiminnan johtaja Olli-Pekka Heinonen ja
ohjelmajohtaja Ville Vilen sekä
esittelijänä tapahtuman päätuottaja, ohjelmistojohtaja Heikki Seppälä

Lue myös