Janne Rinne kehittää älyliikennettä

Artikkelikuva: Janne Rinne kehittää älyliikennettä

Janne Rinne aloitti lokakuun alussa kaksivuotisen Perille asti -hankkeen projektipäällikkönä Forum Virium Helsingillä. Hankkeessa luodaan ja kokeillaan uudenlaisia liikkumisratkaisuja vastaamaan Jätkäsaareen asukkaiden, matkailijoiden ja matkailuyritysten tarpeisiin. 6Aika-rahoitteisessa hankkeessa Jätkäsaaren ohella liikkumisratkaisuja kehitetään Espoon Nuuksioon ja merellisiin kohteisiin sekä Vantaan Aviapolikseen.

Janne on aiemmin työskennellyt Turun kaupungilla ja Itämeren kaupunkien liitossa, missä hän työskenteli älykkään sähköisen liikenteen ja kestävän kaupunkikehityksen parissa. Tätä ennen Janne työskenteli kahdeksan vuotta Suomen ympäristökeskuksessa erilaisissa tutkimus- ja asiantuntijatehtävissä.

Hänellä onkin laaja kokemus sidosryhmäyhteistyöstä, viestinnästä sekä yhteiskehittämisestä liikkumisen ja kestävän kaupunkikehityksen saralla.

Mikä sinua erityisesti kiinnostaa Forum Virium Helsingin tekemisessä?

“Olen seurannut Forum Viriumin toimintaa pitkään, ja mielestäni se kehittää kaupunkia raikkaalla otteella. Erityisesti minua kiinnostavat tavat, joilla kaupunkilaiset, yritykset ja muut toimijat tuodaan yhteen kehittämään parempaa kaupunkia”, Janne kertoo.

Miten haluat olla mukana rakentamassa Helsingistä entistä älykkäämpää kaupunkia?

“Haluan olla mukana tekemässä Helsingistä viihtyisää ja yhteisöllistä kaupunkia, jossa resurssiviisaus ja vähäpäästöinen liikkuminen ovat kaupunkilaisille helppoja valintoja. Samalla voidaan tuoda eri toimijat mukaan suunnitteluun, säästää kustannuksissa ja luoda uudenlaista liiketoimintaa”, Rinne toteaa. 

Mistä sinut löytää työajan ulkopuolella?

“Kaksi pientä lastani pitävät huolen siitä, ettei aikani käy helposti pitkäksi. Perheen ja työn ohella yritän löytää aikaa liikunnalle ja musiikille”, Janne kuvailee. 

Janne liittyy Älykäs kaupunki -tiimiin, jota vetää kehitysjohtaja Pekka Koponen. Tervetuloa taloon tiimin ja koko Forum Virium Helsingin puolesta!

Lisätietoja:

Perille asti -hanke

Lue myös